• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
10636310_914169885277291_7417158271398702840_n%2B(1).jpg
BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU !!!!



Bulaşık makinesinde turşu başlığını görünce "yok artık" dediğinizi duyar gibiyim..

Bir kısmınızın da "ben bunu duymuştum"
veya "bunu ben de yapıyorum" dediğini tabii.. .

Sonuç: Süperrr..

Afiyet olsun..

Malzemeler:


Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..)
çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir.
Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz)
Bildiğiniz ölçülerle kalın tuz ve sirke

Benim ölçülerim ise 800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz. Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su


Yapılışı:

Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına bir doldurun.Üzerinden yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.


Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)

Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz
 
Geri
Top