Bulgurlu Börek Tarifi

Gül 34

Usta

bulgurlu-borek-

Bulgurlu Börek Tarifi Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su

Bulgurlu Börek Tarifi İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 6 yemek kaşığı peynir

Hamuru Açmak İçin:

  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Bulgurlu Börek Tarifinin Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Bulgurlu Börek Tarifinin Hazırlanışı:

  1. Derin bir karıştırma kabına unu koyun. Ortasını havuz şeklinde açın ve içerisine; yumurta, sirke, sıvı yağ, tuz ekleyin. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur dinlenmesi için elinizle unlayın ve üzerini örtün.
  2. İç harcı için derin bir teflon tavada tereyağını eritin. İnce ince doğradığınız soğan ve biberleri yumuşayana kadar soteleyin. Ardından üzerine tuz ve salçayı ekleyerek güzelce kavurun. Son olarak baharatları, domates rendesini ve bulguru da harca ekleyin. Malzemelerin içine su ilave ederek, orta ateşte pişirin. Suyu çekene kadar pişirdiğiniz harcı soğumaya bırakın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru, 10 eşit bezeye ayırın. Yuvarladığınız hamurların üzerini, kurumaması için temiz bir mutfak bezi ile örtün.
  4. Beş tane bezeyi, sıvı yağa batırarak bastırın. Üst üste koyduğunuz bezeleri merdane yardımı ile açın.
  5. Fırın tepsisini yağlayın. Açtığınız hamuru tepsinin tabanına yerleştirin ve içine hazırladığınız harcı, hafifçe bastırarak yayın. Son olarak üzerine peynirini ilave edin.
  6. Kalan beş tane bezeyi de üst üste koyarak açın ve harcın üzerine yerleştirin.
  7. Hamuru altta kalan hamurla birleştirin.
  8. Yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın ve böreğin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün.
  9. Susam ve çörek otu ile lezzetlendirdiğiniz böreği, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Geri
Top