Buzluk Böreği tarifi
malzemeler:
*4 adet yufka
*125 g Marrgarin (eritilmis)
*2 adet yumurrtanin sarisi
*Biraz hashas tohumu (suslemek icin)
Ic harci icin:
*2 - 3 adet iri patates (tavla zari iriliginde, kup kup dogranip haslanmis)
*1 kucuk sogan (ince dogranmis)
*1 s.b. kadar salam (tavla zari iriliginde, kup kup dogranmis)
*1 y.k. sivi yag
Yapilisi:
1.Ince dogradiginiz soganlari sivi yag ile bir tavada sote edin. Soganlar seffaflastiktan sonra icine haslanmis patatesleri ve salami ekleyip ezmeden, bir kac kere harmanlayin ve atesten alin.
2.Yufkalardan birini tezgahin uzerine tamamen acin ve Marrgarinden, her tarafina gelecek sekilde, bir kac kasik gezdirin. Ikinci yufkayi uzerine duzgunce serin ve (Sigara boregi gibi) sekiz esit ucgene kesin. Kalan iki yufka icin de ayni islemi tekrar edin. Boylece iki katli on alti adet ucgeniniz olacak.
3.Hazirladiginiz icten ucgenlerin genis tarafina dilegiginiz kadar koyun ve Sigara boregi seklinde sarin. Tum borekleri boyle hazirladiktan sonra bir tepsiye dizin ve tepsiyi su ile, boreklerin uzerini gecene kadar, doldurun. Bir kac dakika bekledikten sonra suyu suzun, yagli kagit serilmis ve hafifce yaglanmis bir tepsiye cok yaklastirmadan dizip buzluga koyun (bu asamada donmus borekleri buzdolabi posetlerine koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz).
4.Borekler donduktan sonra buzluktan alin ve, cozdurmeden, uzerlerine yumurrta surun. Hashas tohumu ile susleyip onceden isitilmis 180 ºC'deki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin. Afiyet sifa olsun .