Doğum: 23 Eylül 1990 (34 yıl yaşında), Bakırköy, İstanbul
Eğitim: İstanbul Üniversitesi
Boy: 1,85 m
Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990 tarihinde İstanbul, Türkiye'de doğmuş olan Türk aktör ve modeldir. Hem televizyon dizileri hem de sinema filmleriyle geniş bir hayran kitlesine sahiptir. İşte hayatından bazı önemli detaylar:
Eğitim: İstanbul Üniversitesi
Boy: 1,85 m
Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990 tarihinde İstanbul, Türkiye'de doğmuş olan Türk aktör ve modeldir. Hem televizyon dizileri hem de sinema filmleriyle geniş bir hayran kitlesine sahiptir. İşte hayatından bazı önemli detaylar:
Erken Dönem ve Eğitim
- Çağatay Ulusoy'un ailesi, Boşnak ve Bulgaristan göçmeni bir aileden gelmektedir. Babası Boşnak, annesi ise Bulgaristan göçmenidir.
- İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde Sulama Sistemleri bölümünde eğitim aldı. Ancak oyunculuğa olan ilgisi, bu alanda bir kariyer inşa etmesine yol açtı.
- Oyunculuk eğitimi almak için Ayla Algan ve diğer bazı uzmanlardan dersler aldı.
Kariyer
Modellik
- Çağatay Ulusoy, 2010 yılında katıldığı "Best Model of Turkey" yarışmasını kazandı. Bu zafer, kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve oyunculuk dünyasına adım atmasına vesile oldu.
Dizi ve Filmler
- Adını Feriha Koydum (2011-2012): İlk büyük çıkışını bu diziyle yaptı. Dizi, genç bir erkeğin (Emir Sarrafoğlu) ve düşük gelirli bir ailenin kızının dramatik aşk hikayesini anlatıyordu.
- Medcezir (2013-2015): Amerikan dizisi The O.C.'nin Türk uyarlaması olan bu projede Yaman Koper karakteriyle yıldızı daha da parladı. Bu rol, ona büyük bir şöhret kazandırdı.
- İçerde (2016-2017): Polisiyeye dayalı bu dizide Sarp Yılmaz karakterini canlandırdı. Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni topladı.
- Hakan: Muhafız (2018-2020): Netflix'in ilk Türk dizisi olan bu yapımda, başrolü üstlendi. Dizi, Çağatay'ın uluslararası alanda tanınmasını sağladı.
- Terzi (2023): Netflix için çekilen bir başka başarılı projede yer aldı. Dizi, bir terzinin dramatik hikayesini konu alıyor.
Sinema
- Delibal (2015): Çağatay, romantik bir dram olan bu filmde bipolar bozuklukla mücadele eden Barış karakterini canlandırdı. Film, genç bir çiftin duygu dolu hikayesini anlatıyor.
- Diğer projelerde de yer alarak sinema kariyerine katkıda bulundu.
Özel Hayat
- Çağatay Ulusoy, medyada sakin ve mütevazı kişiliğiyle bilinir. Özel hayatını genellikle gizli tutmaya özen gösterir.
- Çevreye olan duyarlılığı ve doğayı koruma konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeker.
Hobiler
- Balık tutma ve doğa yürüyüşleri gibi açık hava aktivitelerine ilgi duyar.
- Spor yapmayı ve sağlıklı yaşamı benimser.