MEYVA KOKTEYLİ
Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda, bulabildiğiniz tüm yaz meyveleri, Cart d’Or dondurma Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp karışık olarak çöp şişlere geçirin.
Carte d’Or dondurma ile servis edin.
BU TARİFİ HER MEVSİM İSTEDİĞİNİZ MEYVELERLE UYGULABİLİRSİNİZ.
BALZAMİKLİ ÇİLEKLER
Malzemeler
200 g çilek (15-16 adet gibi), 50 ml balzamik sirke (1 kahve fincanı),taze nane, Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma (1 top).
Hazırlanışı
Çilekleri ikiye kesip derin bir kâseye koyun. Üstüne balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Streç folyo ile üstünü sıkıca kapatıp buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakın. Çilekleri suyu ile birlikte kuplara paylaştırın. Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma ilavesi ile servis yapın.
ELMALI KUP
Malzemeler
100 g ceviz (1 su bardağından biraz eksik), 100 g çekirdeksiz üzüm (1 bardak), 4 adet elma, 1 su bardağı toz şeker (170 g), 2 adet çubuk tarçın, Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (2 top).
Hazırlanışı
Cevizleri robottan geçirin. Çekirdeksiz üzümü ayıklayıp yıkayın. Elmaları soyup limonlayarak rendeleyin ve hepsini tencereye koyun. Toz şeker ve çubuk tarçın ekleyip, kısık ateşte pişirin ve ılınmaya bırakın. Kupların dibine elmalı karışımdan koyun. Üstüne 2 top Carte d'Or Vanilyalı Dondurma, tekrar elmalı karışım ve dondurma ekleyerek servis yapın. İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz
KESTANELİ KUP
Malzemeler
250 g kestane, 100 g şeker,250 ml su, 100 g beyaz çikolata, 50 ml krema, 100 g bitter çikolata, Carte d’Or Cevizli ve Vanilyalı Dondurma.
Hazırlanışı
Kestaneleri çizip tepsiye dizin. 15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın. Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın. Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin. Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin. Krema ekleyip karıştırın. Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayın.Buzdolabında soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin. Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın. Carte d’Or Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.
PESPEMBE
Malzemeler
200 g Frenk üzümü (1 su bardağı civarında), 125 g frambuaz (20 adet gibi), 200 g çilek (15-16 adet), 1 paket krema (200 ml), 1 fincan süt (75 ml), 1 fincan un (40 g), 1 fincan toz şeker (60 g), 2 adet yumurta, Carte d'Or Light Çilekli Dondurma (2 kaşık).
Hazırlanışı
Frenk üzümü, frambuaz ve çileği ayıklayıp, yıkayın. Fırın kabını yağlayın ve meyveleri tek sıra halinde sıkışık olarak dizin. Krema, süt, un ve toz şekeri 2 adet yumurta ile çırpın. Bu karışımı azar azar meyvelerin üstüne döküp, tahta bir kaşıkla üstlerini düzeltin. Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar pişirin. Ilık veya tercihinize göre sıcak olarak Carte d'Or Light Çilekli Dondurma ile servis yapın. İsterseniz çilekli sos ile süsleyebilirsiniz.
CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
Tereyağı (200 g), 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 g), 3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 g), 2,5 bardak un (315 g), 150 g ceviz (1 su bardağı + 1 kahve fincanı), 40 g üzüm, 1 kahve fincanı toz şeker (60 g), 2 kaşık bal (30 g civarında), 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Carte d'Or Sakızlı Muhallebili (2 kaşık).
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Cevizi kabaca robotta çekip, üzüm, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Bu karışımı kurabiyelerin içlerine koyup istediğiniz şekilde şekillendirin. 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin. Carte d'Or Sakızlı Muhallebili ve karamelli sosla üzerini süsleyerek servis yapın.
BAL KABAĞI VE DONDURMANIN AŞKI
Malzemeler
1 kg balkabağı, 200 g toz şeker (1 bardak + 1 çay kaşığı), 600 ml su (3 bardak), 1 adet limon, 3 adet yumurta, süslemek için fındık veya ceviz, Carte d'Or Kaymak/Ceviz/Antepfıstık (1'er top).
Hazırlanışı
1 kg kabukları soyulmuş balkabağını küçük parçalara kabaca kesip, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun. Yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Suyunu saklayın. 1 limon kabuğu rendesi ve 3 adet yumurta sarısını kabaklara ekleyip püre haline getirin. Yumurta aklarını kar haline getirip, kabağa ekleyin ve fazla çırpmadan homojen hale getirin. Porsiyonluk fırın kaplarını yağlayıp, kabak püresini paylaştırın. Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda 30-40 dakika kadar pişirin. Ayırdığınız kabak suyunu tekrar yarıya inene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Minik pastaları, fındık veya ceviz eklediğiniz sos ve Carte d'Or Cevizli ve Antepfıstıklı Dondurma ilavesiyle servis yapın.
Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda, bulabildiğiniz tüm yaz meyveleri, Cart d’Or dondurma Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp karışık olarak çöp şişlere geçirin.
Carte d’Or dondurma ile servis edin.
BU TARİFİ HER MEVSİM İSTEDİĞİNİZ MEYVELERLE UYGULABİLİRSİNİZ.
BALZAMİKLİ ÇİLEKLER
Malzemeler
200 g çilek (15-16 adet gibi), 50 ml balzamik sirke (1 kahve fincanı),taze nane, Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma (1 top).
Hazırlanışı
Çilekleri ikiye kesip derin bir kâseye koyun. Üstüne balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Streç folyo ile üstünü sıkıca kapatıp buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakın. Çilekleri suyu ile birlikte kuplara paylaştırın. Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma ilavesi ile servis yapın.
ELMALI KUP
Malzemeler
100 g ceviz (1 su bardağından biraz eksik), 100 g çekirdeksiz üzüm (1 bardak), 4 adet elma, 1 su bardağı toz şeker (170 g), 2 adet çubuk tarçın, Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (2 top).
Hazırlanışı
Cevizleri robottan geçirin. Çekirdeksiz üzümü ayıklayıp yıkayın. Elmaları soyup limonlayarak rendeleyin ve hepsini tencereye koyun. Toz şeker ve çubuk tarçın ekleyip, kısık ateşte pişirin ve ılınmaya bırakın. Kupların dibine elmalı karışımdan koyun. Üstüne 2 top Carte d'Or Vanilyalı Dondurma, tekrar elmalı karışım ve dondurma ekleyerek servis yapın. İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz
KESTANELİ KUP
Malzemeler
250 g kestane, 100 g şeker,250 ml su, 100 g beyaz çikolata, 50 ml krema, 100 g bitter çikolata, Carte d’Or Cevizli ve Vanilyalı Dondurma.
Hazırlanışı
Kestaneleri çizip tepsiye dizin. 15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın. Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın. Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin. Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin. Krema ekleyip karıştırın. Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayın.Buzdolabında soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin. Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın. Carte d’Or Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.
PESPEMBE
Malzemeler
200 g Frenk üzümü (1 su bardağı civarında), 125 g frambuaz (20 adet gibi), 200 g çilek (15-16 adet), 1 paket krema (200 ml), 1 fincan süt (75 ml), 1 fincan un (40 g), 1 fincan toz şeker (60 g), 2 adet yumurta, Carte d'Or Light Çilekli Dondurma (2 kaşık).
Hazırlanışı
Frenk üzümü, frambuaz ve çileği ayıklayıp, yıkayın. Fırın kabını yağlayın ve meyveleri tek sıra halinde sıkışık olarak dizin. Krema, süt, un ve toz şekeri 2 adet yumurta ile çırpın. Bu karışımı azar azar meyvelerin üstüne döküp, tahta bir kaşıkla üstlerini düzeltin. Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar pişirin. Ilık veya tercihinize göre sıcak olarak Carte d'Or Light Çilekli Dondurma ile servis yapın. İsterseniz çilekli sos ile süsleyebilirsiniz.
CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
Tereyağı (200 g), 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 g), 3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 g), 2,5 bardak un (315 g), 150 g ceviz (1 su bardağı + 1 kahve fincanı), 40 g üzüm, 1 kahve fincanı toz şeker (60 g), 2 kaşık bal (30 g civarında), 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Carte d'Or Sakızlı Muhallebili (2 kaşık).
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Cevizi kabaca robotta çekip, üzüm, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Bu karışımı kurabiyelerin içlerine koyup istediğiniz şekilde şekillendirin. 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin. Carte d'Or Sakızlı Muhallebili ve karamelli sosla üzerini süsleyerek servis yapın.
BAL KABAĞI VE DONDURMANIN AŞKI
Malzemeler
1 kg balkabağı, 200 g toz şeker (1 bardak + 1 çay kaşığı), 600 ml su (3 bardak), 1 adet limon, 3 adet yumurta, süslemek için fındık veya ceviz, Carte d'Or Kaymak/Ceviz/Antepfıstık (1'er top).
Hazırlanışı
1 kg kabukları soyulmuş balkabağını küçük parçalara kabaca kesip, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun. Yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Suyunu saklayın. 1 limon kabuğu rendesi ve 3 adet yumurta sarısını kabaklara ekleyip püre haline getirin. Yumurta aklarını kar haline getirip, kabağa ekleyin ve fazla çırpmadan homojen hale getirin. Porsiyonluk fırın kaplarını yağlayıp, kabak püresini paylaştırın. Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda 30-40 dakika kadar pişirin. Ayırdığınız kabak suyunu tekrar yarıya inene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Minik pastaları, fındık veya ceviz eklediğiniz sos ve Carte d'Or Cevizli ve Antepfıstıklı Dondurma ilavesiyle servis yapın.