Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı
Yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve ılık suyu alıp çırpalım.Unu, kabartma tozunu ve tuzu da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Daha sonra hamurumuzu bir merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açalım.
[Bir su bardağının ağız kısmı ile açtığımız hamurun üzerine bastırarak hamurumuzu şekillendirelim.
Kızgın yağın içinde hamurlarımızı alt üst çevirerek kızartalım.
Afiyet olsun!