Çay ile ilgili söylenmiş en güzel sözler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Çay her mevsim güzeldir; yazın serinletir, kışın ısıtır, baharda umut verir, sonbaharda hüzünleri alır."
Bir fincan çay, bazen en güzel sohbettir, bazen en derin düşünce, bazen de sadece huzur."
"Çay, demledikçe demlenir, muhabbet demledikçe güzelleşir."
Çay, yalnızlığın en iyi dostu, kalabalığın en keyifli eşlikçisidir."
Çay, sadece bir içecek değil, bir yaşam biçimidir."
İki çay söyle biri açık olsun, yaşattığın acıları unutalım."
Çay bardağına düşen şeker gibiydik, sen eridikçe ben tatlandım."
Hayat, demli bir çay gibi. Ne kadar beklersen, o kadar lezzetli olur."
Çay içmek, birlikte yaşlanmaya söz vermektir."
Çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen..."
Çay, zamanı yavaşlatan, anı değerli kılan sihirli bir iksirdir. Bir fincan çayla, hayatın telaşından uzaklaşır, kendinize dönersiniz."
Demli bir çay ve güzel bir kitap, dünyanın tüm gürültüsünü susturur. Ruhunuz dinlenir, zihniniz aydınlanır."
Çay, bir paylaşım ritüelidir. Sevdiklerinizle bir araya geldiğinizde, çay demlemek, sohbeti derinleştirir, bağları güçlendirir."
Çay, bir sığınaktır. Zor zamanlarda, bir fincan sıcak çay, sizi sarıp sarmalar, teselli eder."
Çay, bir umut simgesidir. Her yudumda, yeni bir başlangıç, yeni bir fırsat vardır."
Çay, bir sanattır. Her demleme, bir ustalık gösterisidir. Suyun sıcaklığı, çayın miktarı, demleme süresi, hepsi bir ahenk içinde olmalıdır."
Çay, bir kültürdür. Her ülkenin, her bölgenin kendine özgü bir çay kültürü vardır. Çay, insanları bir araya getirir, farklılıkları zenginliğe dönüştürür."
Çay, bir anıdır. Çocukluğunuzda anneannenizin demlediği çayın kokusu, ilk aşkınızla içtiğiniz çayın tadı, hepsi zihninizde tazeliğini korur."
Çay, bir meditasyondur. Çay içerken, sadece çaya odaklanın. Kokusu, tadı, sıcaklığı... Anın tadını çıkarın."
Çay, bir yaşam felsefesidir. Sadelik, dinginlik, şükran... Çay, hayatın küçük zevklerinden keyif almayı öğretir."
Çay, bir hediyedir. Kendinize verebileceğiniz en güzel hediye, bir fincan demli çaydır."
Çay, bir sırdaştır. En derin düşüncelerinizi, en gizli duygularınızı çayınıza anlatabilirsiniz. O sizi yargılamaz, sadece dinler."
Çay, bir kaçıştır. Hayatın karmaşasından, sorumluluklarından, stresinden uzaklaşmak için, bir fincan çay yeterlidir."
Çay, bir davettir. "Bir çayımı içmeye ne dersin?" sorusu, bir dostluğun başlangıcı olabilir."
"Çay, bir teşekkürdür. Bir iyilik yaptığınızda, birine minnettar olduğunuzda, bir çay ikram etmek, en güzel teşekkürdür."
"Çay, bir sevgidir. Sevdiğiniz birine çay demlemek, ona değer verdiğinizi göstermenin en güzel yoludur."
"Çay, bir özlemdir. Uzakta olan sevdiklerinizi düşündüğünüzde, bir fincan çay içmek, hasretinizi bir nebze olsun dindirebilir."
"Çay, bir coğrafyadır. Rize'nin yemyeşil çay tarlaları, Sri Lanka'nın mistik çay bahçeleri, dünyanın dört bir yanında çay yetişir, her birinin kendine özgü bir aroması vardır."
Çay, bir zamandır. Demlenmesi, içilmesi, sohbeti... Çay, zamanı değerli kılar, anları unutulmaz yapar."
Çay, bir felsefedir. Hayata dinginlikle bakmayı, küçük şeylerden mutlu olmayı, anın tadını çıkarmayı öğretir."

Çay tiryakisi olduğumu nasıl anlarsınız? Sabah 'Günaydın' yerine 'Demlikte çay var mı?' diye soruyorsam, anlayın ki durum vahim."
"Doktorum 'Günde sadece bir fincan kahve içebilirsin' dedi. Ben de o bir fincanı demlikle yapıyorum, sorun yok."

"Çay içmekten böbreklerim çaydanlığa dönüştü. Artık idrar tahlili yerine demlik altlığı veriyorum."
"Bana 'Hayatının aşkını buldun mu?' diye sormayın. Ben daha doğru demlenmiş çayı bulamadım!"

"Çay içmekten parmaklarım çay kaşığı gibi kıvrıldı. Artık çay karıştırmak için kaşık kullanmıyorum bile."
"Evde çay bardağı kalmayınca rakı bardağından çay içmeye başladım. Hayatımın anlamı değişti, artık her şeye 'şerefe' diyorum."

"Çay ocağında çalışmak zor zanaat. Herkes 'Bana çay getir' diyor, kimse 'Nasılsın?' demiyor. Sanki ben demlikten fırladım!"

"Çay içmekten rüyalarımda çay bahçelerinde koşuyorum. Uyandığımda yastığım çay kokuyor. Romantik miyim, bağımlı mı belli değil."

"Çay tiryakisi olduğumu ailem de kabullendi. Doğum günümde bana çay filtresi hediye ettiler. Çok duygulandım, hemen bir demlik çay yaptım."
"Annem bana 'Kızım, bu kadar çay içmekten kemiklerin çay kaşığı gibi incecik olacak' diyor. Haklı olabilir, en iyisi ben bir demlik daha içeyim, sağlamlaşayım."

"Çay içmekten midem çay kazanı gibi oldu. Artık yemek yememe gerek yok, direkt demliği bağlasam olur."
"Arkadaşım bana 'Çay içmekten beynin çay yaprağı gibi kuruyacak' dedi. Ben de ona 'Zaten kuru, bari demlensin' dedim."

"Çay içerken kendimi o kadar kaptırıyorum ki, bazen bardağı değil, kaşığı içiyorum. Dişlerim de çaydanlık gibi sarardı."
"Eşim bana 'Bu kadar çay içmekten cildin çay rengi olacak' diyor. Ben de ona 'O zaman daha güzel olurum, hem de güneş kremi kullanmama gerek kalmaz' diyorum."

"Çay içmekten dilim damağım çay bahçesine döndü. Artık her konuştuğum kelime çay kokuyor. İletişim sorunları yaşıyorum, kimse beni anlamıyor."

"Çay içmekten o kadar mutlu oluyorum ki, bazen kendimi çay bardağı gibi hissediyorum. İçim umutla, dışım sıcaklıkla dolu."

Çay tiryakisi olmanın yan etkileri: Sürekli tuvalete gitmek, uykusuz kalmak, ve her şeye 'Bir çay daha?' diye cevap vermek."

Çay içmekten emekli maaşımın yarısı çay parasına gidiyor. Ama olsun, hayat kısa, kuşlar uçuyor, çay demleniyor."

Çay içmekten o kadar alıştım ki, artık su yerine çay içiyorum. Duş alırken bile demliği yanıma alıyorum."

Çay tiryakisi olmak bir yaşam tarzıdır. Sabah uyanır uyanmaz demliği ocağa koymak, gün boyu çay içmek, ve gece yatmadan önce bir demlik daha içmek... Hayat bundan ibaret."

Geri