Unu, tuzla ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın. Yufkaları açın ve biraz ufak doğrayın. Suda haşlayıp bir tepsiye alın. Diğer taraftan soğanları,
Hamuru, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde yoğurun ve yufkalar açın. Ufak kareler halinde kesin. Diğer taraftan tavukları suda haşlayıp etlerini ayırın. Tavuk suyunda patatesleri kare
Unu, tuz ve suyla kulak memesi sertliğinde hamur yapın.
Yuvarlaklar halinde dizin. Tekrar kısa kısa kesin. Kestiğiniz hamurları yuvarlarken parmak uçlarıyla çekerek şekil verin ve unlu bir tepsiye dizin. Tavuğu
haşlayın ve etlerini ayırın. Aynı suda hamurları haşlayın ve bir kaba koyun. Ayıklanmış etleri suya dökün ve yumurta sarısını, limonu çırpın. Sulandırıp tavuklu suya koyun ve sarmısağı da ezip ilave edin. Karabiberini de koyup sıcak ve sulu olarak servis yapın.
Diğer taraftan soğanı yağda kavurun.
Domatesi, biberi doğrayın. Salçayı, sarmısağı da ezip beraber soğana ekleyin ve sos yapın. Hamurların üstüne yayın ve yanında koyu bir ayranla servis yapın.
Un, tuz, aldığı kadar su karıştırarak kulak memesi sertliğinde hamuru hazırlayın. Birer parmak uzunluğunda hamurları yuvarlayın ve yapılan hamurları unlu bir tepsiye çıkarın.
etini bol suda tuzla birlikte haşlayın. Aynı suda hamurları da haşlayabilirsiniz. Hamurlar piştikten sonra tepsiye dizin. Kuzu etlerini ezilerek sulandırılmış sarımsakla birlikte hamurların üstüne dökün ve servis yapın.
Unu, aldığı kadar suyla tuzunu da katarak az sertçe hamur yapıp oklavayla yufka haline getirin ve bardakla kesin. (Yapılan yufkalar fazla kalın olmayacak.) Kıymayı ince kıyılmış soğanla karıştırın. İçine baharat, tuz, maydanoz katarak iç hazırlayın. Hazırladığınız
bardakla kesilen hamurlara doldurup kapatarak un serpilmiş bir tepsiye dizin. Ayrı bir tencerede tuzlu suyla kaynatıp bir tepsiye çıkartın. Üstüne tereyağı eritip dökün. Ayrı bir kapta sarmısağı ezip sulandırın ve hamurların üzerine dökerek servis yapın.
Patatesleri haşlayıp ezin. Arzuya göre baharatını koyun. Püre halinde olsun. Unu, kaba koyun. Tuz ve suyla sert bir hamur yapın. Oklavayla yufka yapın. Muska şeklinde kesin ve içlerine ezilmiş patateslerini koyup kapatın. Un serpilmiş bir tepsiye dizin ve kaynar
haşlayın. Su üstüne çıkınca pişmiş sayılır ve süzgece koyun.
Hafif su ile yoğurdu ezin sarmısağı da ezip yağurda katıp iyiçe karıştırın. Toz kırmızı biberi tereyağında yakıp yoğurtla birlikte üstüne dökün.