Konuya cevap yaz


Masada Çatal Bıçak Düzeni Nasıl Olmalı?

Masa servis düzeninde dikkat edilecek hususlar

Servis tabağının konumuna göre;

Peçetenin tabağın soluna,

Yemek bıçağı sağa,

Yemek çatalı sola,

Yemek kaşığı bıçağın dışına, sağa,

Eğer serviste varsa balık bıçağı yemek bıçağının dışına, sağa,

Balık çatalı sola, çatalın dış kısmına,

Meze çatalı diğer çatalların dışına sola,

Meze kaşığı servis tabağının önüne,

Pasta için kullanılacak çatalın sapı sola gelecek şekilde tabağın önüne,

Pasta bıçağının keskin yüzü tabağa dönük ve sapı sağa doğru çatalın yanına,

Su bardağı tabağın sol önüne,

Rakı bardağı su bardağının yanına,

Şarap bardağı su bardağının sağına,

Tuzluk ve biberliğin servis tabaklarının arasına,

Yemekler için kullanılacak sirke, yağ gibi sıvılar ve aromatik tatlandırıcılar sofranın ortasına,

Salata tabağı servis tabağının soluna,

Ekmek ve meyve tabağının masanın ortasına konulması gerekmektedir.

Menüde yer alacak yemeklerin farklılığına ve çokluğuna bağlı olarak gerekirse ilave tabaklar, yardımcı aparatlar da masada yer almalıdır.


Her ne kadar romantik, hoş bir ortama vesile olsa da, kokulu mum kullanmak sofradaki yemeklerin kokusunu bastıracaktır. Bu sebeple mum koyacaksanız mutlaka kokusuz olmasına özen gösterin ve mum sayısı en fazla 2 ile sınırlandırın.

Masanın ortasına koyacağınız güzel bir çiçek buketiyle de sofranızı renklendirebilirsiniz.


Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir?
Geri
Top