• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

CerezForum Kolay Ev Yemek Tarifleri Hepsi Burada Tek Linkte

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Cerezforum Yemek saati başlamıştır

Sürekli evde, kendi elleriyle yemek tarifi hazırlayanlar bilir, her gün yemek yapıyor olmanın belki de en zor noktası hangi yemeği yapacağını uzun uzun düşünmek, evdeki malzemelere de uygun olarak "Bugün ne pişirsem?"

derdine çare aramaktır.


Özellikle akşam yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir.

Tam da bu yüzden
size CerezForum yemek bölümünü tavsiye ediyoruz .

Size de "Bugün ne pişirsem?" derdine çare olacak bu pratik tarifleri bir köşeye not etmek ve her gün hiç düşünmeden birini yaparak zamandan tasarruf etmek düştü.
Cerezforum: Lezzetin ve Bilginin Buluşma Noktası
Cerezforum, sadece bir forumdan çok daha fazlası. Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar dünyasına açılan bir kapı, deneyimlerin ve bilgilerin paylaşıldığı bir platform. Forumda, her zevke ve damak tadına hitap eden tarifler, pratik bilgiler ve keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Cerezforum'da Neler Var?

  • Binlerce Tarif: Kurabiyelerden keklere, pastalardan tuzlu atıştırmalıklara kadar her türden tarifi Cerezforum'da bulabilirsiniz. Her tarif, detaylı açıklamalar ve kullanıcı yorumlarıyla birlikte sunuluyor.
  • Pratik Bilgiler: Atıştırmalıklarınızı nasıl daha lezzetli ve sağlıklı hale getirebileceğinize dair pratik bilgiler ve ipuçları Cerezforum'da sizleri bekliyor.
  • Keyifli Sohbetler: Forumda, diğer üyelerle lezzet tutkunuzu paylaşabilir, deneyimlerinizi aktarabilir ve keyifli sohbetlere dalabilirsiniz.
Cerezforum'a Katılın!
Cerezforum'a katılmak ve lezzetin keyfini çıkarmak çok kolay. Tek yapmanız gereken CeReZFoRuM adresini ziyaret etmek ve ücretsiz üye olmak. Üye olduktan sonra, tariflerinize yorum yapabilir, kendi tariflerinizi paylaşabilir ve diğer üyelerle sohbet edebilirsiniz.
Cerezforum ile Lezzetin Kapısını Aralayın!
Cerezforum, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar dünyasına açılan bir kapı. Forumda, her zevke hitap eden tarifler, pratik bilgiler ve keyifli sohbetler sizleri bekliyor. Cerezforum'a katılın ve lezzetin keyfini çıkarmaya başlayın!
Cerezforum Hakkında:

Cerezforum ile Lezzet Tutkunuzu Paylaşın!
Cerezforum, lezzet tutkunlarının buluşma noktası. Forumda, deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni tarifler keşfedebilir ve keyifli sohbetlere dalabilirsiniz. Cerezforum'a katılın ve lezzetin keyfini çıkarmaya başlayın!


 
22 aralik ve saat 13,15 geciyor simdi tipki bende oldugu gibi bir cok kiside bu aksam ne bisirsem telasi baslamistir çok pahali seylere girmeden pratik herkesin begeerek yiyecegi yemek
bügün benim yemek listem bu Maglum dis Dr gitmem gerekecek :)) onun icin birazda isin kolayina gidiyorum :))

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası malzemeler

[*]3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
[*]1 çorba kaşığı salça
[*]1 çorba kaşığı tereyağı
[*]1 çay kaşığı nane
[*]Tuz
[*]1 çay kaşığı kırmızıbiber

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

[*]1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
[*]1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
[*]5 su bardağı su ilave edilir.
[*]Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
[*]Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
[*]15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
[*]1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.

MÜCVER TARİFİ
Mücver malzemeler


[*]3 adet yumurta
[*]3 adet kabak
[*]Yarım su bardağı un
[*]2-3 dal yeşil soğan
[*]Yarım demet maydanoz
[*]Bir tutam dereotu
[*]Tuz
[*]Karabiber
[*]Pul biber

MÜCVER YAPILIŞI

[*]İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
[*]Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
[*]Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim.


SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler


[*]1.5 su bardağı pirinç
[*]2 yemek kaşığı şehriye
[*]1 adet kapya biber
[*]1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
[*]1 su bardağı bezelye
[*]1 su bardağı tavuk suyu
[*]1,5 bardak su ( kaynar su)
[*]2 yemek kaşığı sıvı yağ
[*]1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

[*]Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.
[*]Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.
[*]Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.
[*]Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.
[*]Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.
[*]Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.
[*]Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.

SÜTLAÇ TARİFİ
ve

Sütlaç malzemeler

[*]1 lt süt
[*]2 çay bardağı pirinç
[*]1 litre su
[*]3 yemek kaşığı pirinç unu
[*]1,5 -2 su bardağı toz şeker
[*]1 su bardağı süt
[*]Tarçın
ve ceviz istege bagli
SÜTLAÇ YAPILIŞI


[*]Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
[*]Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.
[*]Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.
[*]Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.
[*]Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.
[*]Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.
[*]Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
[*]Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.
[*]Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.

not benimkiler ceviz sevmegigi icin ben sade yaparim isteyen tarcin atar üzerine
 
22 aralik ve saat 13,15 geciyor simdi tipki bende oldugu gibi bir cok kiside bu aksam ne bisirsem telasi baslamistir çok pahali seylere girmeden pratik herkesin begeerek yiyecegi yemek
bügün benim yemek listem bu Maglum dis Dr gitmem gerekecek :)) onun icin birazda isin kolayina gidiyorum :))

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana çorbası malzemeler

[*]3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
[*]1 çorba kaşığı salça
[*]1 çorba kaşığı tereyağı
[*]1 çay kaşığı nane
[*]Tuz
[*]1 çay kaşığı kırmızıbiber

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

[*]1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
[*]1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
[*]5 su bardağı su ilave edilir.
[*]Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
[*]Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
[*]15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
[*]1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.

MÜCVER TARİFİ
Mücver malzemeler


[*]3 adet yumurta
[*]3 adet kabak
[*]Yarım su bardağı un
[*]2-3 dal yeşil soğan
[*]Yarım demet maydanoz
[*]Bir tutam dereotu
[*]Tuz
[*]Karabiber
[*]Pul biber

MÜCVER YAPILIŞI

[*]İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
[*]Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
[*]Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim.


SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler


[*]1.5 su bardağı pirinç
[*]2 yemek kaşığı şehriye
[*]1 adet kapya biber
[*]1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
[*]1 su bardağı bezelye
[*]1 su bardağı tavuk suyu
[*]1,5 bardak su ( kaynar su)
[*]2 yemek kaşığı sıvı yağ
[*]1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

[*]Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.
[*]Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.
[*]Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.
[*]Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.
[*]Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.
[*]Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.
[*]Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.

SÜTLAÇ TARİFİ
ve

Sütlaç malzemeler

[*]1 lt süt
[*]2 çay bardağı pirinç
[*]1 litre su
[*]3 yemek kaşığı pirinç unu
[*]1,5 -2 su bardağı toz şeker
[*]1 su bardağı süt
[*]Tarçın
ve ceviz istege bagli
SÜTLAÇ YAPILIŞI


[*]Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
[*]Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.
[*]Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.
[*]Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.
[*]Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.
[*]Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.
[*]Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
[*]Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.
[*]Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.

not benimkiler ceviz sevmegigi icin ben sade yaparim isteyen tarcin atar üzerine
Tam aradığım
 
Geri
Top