Sahne: CerezForum, "Günün En Saçma Yorumu" başlığı altında hareketli bir tartışma sürüyor.
- CerezBilge: Kendini her konuda uzman gören, ukala ve alaycı bir forum üyesi. Avatarı, gözlüklü, ciddi bir ceviz.
- yesim434: Enerjik, biraz sabırsız ve mizah anlayışı gelişkin bir forum üyesi. Avatarı, rengarenk bir lolipop.
CerezBilge: (Gözlerini devirerek, bir önceki mesajı alıntılar) "Ah, evet. Elbette, birinin kekine şalgam turşusu koymak çok mantıklı bir fikir. Sanırım beyniniz de turşu olmuş."
yesim434: (Lolipop avatarı titrek bir şekilde gülümser) "Oysa şalgam turşusuyla kekin o tatlı-ekşi uyumunu bir görsen CerezBilge'ciğim! Belki sen de biraz macera ararsın."
CerezBilge: (Kafasını iki yana sallar) "Maceradan kastın midemi altüst etmekse, hayır teşekkürler. Sanırım senin 'maceraperest' tanımınla benimki farklı. Benim maceram, bilgi denizinde süzülmek ve gerçeği keşfetmek."
yesim434: (Lolipop avatarı göz kırpar) "Bilgi denizinde süzülürken biraz da eğlenmek lazım. Yoksa balıklar bile sıkılır. Belki biraz da turşu kokusu?"
CerezBilge: (Yüksek sesle yazıyormuş gibi, bir anda caps lock'u açar) "EĞLENCE Mİ? SENİN ANLADIĞIN EĞLENCE, BİLİMSEL GERÇEKLERİ YOK SAYMAK MI? BİLİYOR MUSUN, ŞALGAM TURŞUSUNDA BULUNAN ASİTLER, KEKLERİN YAPISINI BOZAR!"
yesim434: (Kıkırdayarak) "Ay CerezBilge, sen sanki şalgam turşusu ve kek ilişkisi üzerine doktora yapmış gibisin. Bu kadar da ciddi olunmaz ki. Belki de gizli bir turşucu tutkun var, ama kabul edemiyorsun."
CerezBilge: (Avatarı sinirle titrer) "Benim gibi bilim aşığı biri asla turşuya düşkün olmaz! Sizin gibi 'turşulu kek' gibi saçmalıklarla vakit kaybedenlere acıyorum!"
yesim434: (Daha da alaycı bir tonla) "Aman CerezBilge'ciğim, bu kadar gerilme. Belki biraz 'turşu meditasyonu' yaparsın, sakinleşirsin. Ben şimdi 'şalgam turşulu kek' tarifimi yazmaya gidiyorum. Belki bir gün denersin de, görüşlerin değişir."
CerezBilge: (Çıldırmış bir şekilde) "O TARİFİ YAZMAYA KALKIŞIRSAN, FORUMUN TÜM MODERATÖRLERİNİ SANA KARŞI KIŞKIRTIRIM! BENİM GİBİ BİR CEVİZBİLGE'YE BU TÜR SAÇMALIKLAR SÖYLEYEMEZSİN!"
yesim434: (Kahkaha atarak) "Kışkırt bakalım CerezBilge'ciğim, bekliyorum. Bu arada, şalgam turşusu ve ceviz birlikteliğinin ne kadar uyumlu olduğunu da düşün derim. Belki sen ve ben, bu tuhaf uyumun birer kanıtıyızdır, ne dersin?"
CerezBilge: (Yazım hatası yaparak, öfkeyle yazmaya devam eder) "SENİ, SENİ O TURŞULU KEKLERİNE BENZETİRİM... TAMAM MI? FORUMDAKİ HERKESE REZİL EDERİM SENİ..."
yesim434: (Sakince, gülücükler saçarak) "CerezBilge'ciğim, sen zaten kendinden rezilsin. Turşulu kek de ne yapsın sana?"
(Kavga sonu)
Tartışma, forumun diğer üyelerinin de araya girmesiyle daha da absürt bir hal alır. Bazıları yesim434'ün tarafını tutarken, bazıları CerezBilge'nin aşırı tepkilerine güler. Sonunda moderatörler olaya el koyar ve CerezBilge'ye "biraz sakinleşmesi" gerektiği yönünde bir uyarı verir. yesim434 ise, şalgam turşulu kek tarifini forumda paylaşmaya devam eder.
Bu olay, CerezForum'un unutulmaz anılarından biri olarak kalır. CerezBilge, biraz daha alçakgönüllü olmayı öğrenir gibi olsa da, yesim434'ün neşesi ve alaycı mizahı, forumda her zaman bir renk olarak kalır. Ve tabii ki, şalgam turşulu kek tartışması, forumun en çok konuşulan konularından biri olmaya devam eder.