• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Cevizli Sucuk

Gül 34

Usta

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler​

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 kg ceviz içi
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?​

  • İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
  • Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
  • Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
  • Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
  • Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
  • Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
  • Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
  • Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
  • 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Sucuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
  • Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
  • Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
  • Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
  • Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
 
Geri
Top