Gül 34
Usta
Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı üzüm pekmezi
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 kg ceviz içi
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?
- İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
- Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
- Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
- Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
- Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
- Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
- Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
- Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
- 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
- Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
- Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
- Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
- Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.