S -STORM- Usta 7 Hzr 2013 #1 Çeyrek kürenin ve yarım kürenin hacim ve alanının formülünü bana söylermisiniz?
buhurdan Özel Üye Özel üye 7 Hzr 2013 #2 kürenin hacmi 4/3pi r küp çeyrek olursa 4e bölersin yarım olursa 2ye alanı hatırlayamadım. Upvote 0 Downvote
S -STORM- Usta 7 Hzr 2013 #3 Kürenin hacmini biliyorum 4/3 pi r küp ama çeyrek ve yarımda daha değişik oluyor. Upvote 0 Downvote
S -STORM- Usta 7 Hzr 2013 #6 Çeyrek ve yarımın daha farklı bulunuyor.Sizin gibi yapınca sonuç bulunmuyor.2 ye ve 4 e bölmekle olmuyor.Gerçekten bilen varsa söylesin! Upvote 0 Downvote
Çeyrek ve yarımın daha farklı bulunuyor.Sizin gibi yapınca sonuç bulunmuyor.2 ye ve 4 e bölmekle olmuyor.Gerçekten bilen varsa söylesin!
aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl! Özel üye 7 Hzr 2013 #7 yarım küre için :tam kürenin yarısı + yarım kürenin üzerinde kalan çemberi al bakalım olacak mı Upvote 0 Downvote
H himmler heinrich Ziyaretçi 1 Mys 2016 #9 Yarım kürenin alanı( 4•pi•r kare )÷ 2 + pi • r kare yarım kürenin hacmi [ ( 4 •pi• r kare ) ÷ 3 ] • 1/2 Upvote 0 Downvote
Yarım kürenin alanı( 4•pi•r kare )÷ 2 + pi • r kare yarım kürenin hacmi [ ( 4 •pi• r kare ) ÷ 3 ] • 1/2
T Taha Enes Eker Ziyaretçi 18 Mys 2016 #10 Yarim kürenin haçmi 2/3 x pi x r.r.r bununda yarısı yani çeyrek küpün haçmi ise sadece r. r. r dir Upvote 0 Downvote