Çift Ekranlı Telefon LG V10

LG V10, üst segment cep telefonları arasında kendine yer buluyor. LG G4'le teknik altyapı bakımından benzerlik gösteren telefon, özel tasarımı, çift ekranı ve çift selfie kamerasıyla ondan ve diğer rakiplerinden ayrılıyor. Telefonun tasarım çizgisini boyutlarından dolayı biraz hantal bulmuş olsak da, dayanıklı yapıda olmasıyla bizden beğeni görmedi değil.

CgGmI3J.webp


Kamera performansıyla ise şu an piyasadaki en iyi alternatiflerden biri olmaya hak kazanan LG V10'un fiyatı ise biraz yüksek seyrediyor. O nedenle fiyat etiketinin daha aşağı çekilmesi kanaatindeyiz. Ancak sahip olduğu özelliklerle kendine özel bir yer edinen LG V10, böylece sıradan akıllı telefon modellerinden fark yaratmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilirliğini de arttırmıyor değil doğrusu.

LG V10'un fiyatı 2369 TL civarında.

LG V10 Teknik Özellikleri
Ürün ModeliLG V10
İşletim SistemiAndroid 5.1.1
İşlemciQualcomm Snapdragon 808
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı1.8 GHz
Ekran Boyutu5.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1440 × 2560 px
Grafik İşlemciAdreno 418
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama200 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera8.0 MP
FM RadyoVar
Çift HatYok
Boyutlar79 × 159 × 8.6 mm
Ağırlık192 gr.


Kimler Almalı

Büyük ekranlı –hatta çift ekranlı- ve gerek tasarımıyla, gerek kameralarıyla farklı bir cep telefonu sahibi olmayı isteyen kullanıcılar LG V10'u edinmek isteyebilirler.

LG'nin yeni amirali çift ekranı ve çift selfie kamerasıyla dikkat çekiyor. Özellikle çift ekranıyla çok konuşulan telefonun en belirgin özelliği bu olsa gerek. Bunun dışında tasarımıyla da özelleştirilmiş biçimde karşımıza çıkan V10, donanım altyapısı olarak ise selef amirali G4'e oldukça yakın yapıda.

LG V10, şu an piyasada 2369 TL'ye bulunabiliyor. V10 özel bir telefon olduğundan dolayı, fiyatı olması gerektiğinden yüksek tutulmuş kanısındayız. Benzer donanım altyapısını kullanan G4'ü şu an piyasada 1300 TL ila 1600 TL arası fiyatlarda bulabilmek mümkün. Bunun yanı sıra, boyutları itibariyle Samsung Galaxy Note 5'in karşısına konumlanabilecek olan V10, Note 5'in 1977 TL'lik fiyatının karşısında yine pahalı duruyor.

Telefon tasarımda da konuşulması gereken radikal farklılıklar getiriyor. LG, V10'da tasarımla güzel bir işe imza atmış. Dura Skin ve Dura Guard olarak isimlendirdiği iki farklı zemini telefonda kullanan LG, arka yüzde silikon bir zemini bizlere sunarken, kenarlarda da paslanmaz çelikten oluşan Dura Guard'ı kullanıyor. Telefonun oldukça sağlam yapıda olduğunu görmek hiç de zor değil. Bunu elinizde tuttuğunuzda da hissedebiliyorsunuz. Arka yüzdeki silikon malzemenin yanı sıra kenarlardaki metalik malzeme de, telefonun düşme ve darbelere karşı dayanıklı olmasını sağlıyor. Zaten telefonun dayanıklılığı askeri şartlara karşı ölçümlenmiş ve buna karşılık da ona MIL 810G sertifikası verilmiş.

LG V10, büyük bir telefon. Ekran boyutuyla 5.7 inç boyutunda olan telefon, kasa yapısıyla da oldukça geniş. Ekran boyutuyla Note 5'le aynı kategoride olan telefon, kalınlık noktasında 8.6 mm ile Note 5'ten kalın.

Telefonun arka kısmında yine LG'nin G serisinden aşina olduğumuz gibi kapasitif ses ve güç butonlarını görüyoruz. Burada yer alan güç butonu, aynı zamanda G4'te karşımıza çıkmayan parmak izi sensörü. V10'u özel yapan noktalardan biri de LG'nin amiral seviyesinde ilk kez parmak izi sensörü kullanmış olması. Elbette G5'te de bu sensörü göreceğiz. Hazır sensörden bahsi açmışken, parmak izi sensörünün fazlasıyla başarılı çalışıyor.

LG V10'un arka kapağı açılıyor. Bataryayı da değiştirebildiğiniz telefonda, nano SIM kart girişi ile microSD kart slotu kapağın altında bulunuyor. Bunların dışında kulaklık girişi, microUSB bağlantısı ve hoparlörü telefonun alt kenarında görüyoruz. Çevrede başka bir bağlantı yer almıyor.


İkinci ekran ve işletim sistemi

V10'un en önemli özelliği kuşkusuz üzerinde çift ekrana yer veriyor olması. Ana ekranı 5.7 inç boyutunda olan telefonun ikinci ekranı ise, hemen ana ekranın üzerinde yer alan 2.1 inç boyutunda bir alandan oluşuyor. Bu ekranıyla 160x1040 piksel çözünürlüğünde görüntü sunan telefon, bu alanda bize bildirimleri bir arada sunuyor. Öte yandan her zaman açık olan bu ekran yoluyla son açık olan uygulamalara hızlıca erişebiliyorsunuz. Ayrıca özelleştirmeye de açık olan bu ekrana, imzanızı da ekleyebiliyorsunuz.

Telefonun ana ekranıysa, 2K çözünürlüğünde görüntü üreten 5.7 inç boyutunda IPS LCD panel. 515 ppi piksel yoğunluğunda olan ekran, Gorilla Glass 4'le korunuyor.

LG V10'da işletim sistemi olarak Android 5.1.1 bulunuyor. Marshmallow güncellemesi için adı geçen telefonun bu yıl içinde Android 6.0 güncellemesi alması bekleniyor.

(Güncelleme: İncelemeyi gerçekleştirdiğimizde Android 6.0 Marshmallow güncellemesi henüz gelmemişti, ancak artık indirilebilir.)

Arayüz olaraksa LG UX 4.0'ı görüyoruz. B arabirim bazı kullanıcılar tarafından çok kolay ve işlevsel bulunurken, kimileri tarafından ise karmaşık olarak değerlendirilebiliyor. .


Ana kamera ve çift selfie kamerası

LG V10'un özel olduğu yönlerden bir diğeri ise elbette çift selfie kamerası. Telefonun ön yüzünde çift kamera bulunuyor. Bunların her ikisi de 5 megapiksel çözünürlüğünde, fakat farklı açıları kullanan lenslerden oluşuyor. Bunlardan biri 80 derece, bir diğeri ise 120 derece. Böylece bireysel veya arkadaşlarla selfie için farklı kameraları kullanabiliyorsunuz.

Bunu kullanmak da gayet kolay. Kamera arabiriminde üst kenarda yer alan küçük karecikleri kullanarak iki kamera arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Telefon selfie noktasında iyi sonuçlar almanızı da sağlıyor.

Ön kameralara ilişkin bir diğer detaysa Çoklu Görüntü modu. Ayarlar sekmesinden Çoklu Görüntü'ye geçtiğinizde, telefonda yer alan tüm kameralar devreye giriyor. Böylece arka kamera ile dar ve geniş açılı selfie kameralarıyla aynı anda çekim yapabiliyorsunuz.

LG V10'un arka kamerası 16 megapiksellik bir sensörün karşımıza çıkıyor. Burada en önemli detaylardan biri lensin f/1.8 diyafram açıklığı sunması. Böylece düşük ışık koşullarında iyi sonuçlar üreten telefon, optik imaj sabitleyici ve lazer otofokusun da sahibi. Açıkçası yaptığımız çekimlerde LG V10'un Sony Xperia Z5 Premium'la çok yakın fotoğraflar çektiğini ve bununla birlikte şu an Galaxy S7 edge de dahil olmak üzere, en iyi kamera performansı sunan modellerden biri.

Video aşamasında ISO, beyaz dengesi, shutter speed'in yanı sıra video modu, görüntüleme oranı ve bu gibi daha pek çok seçeneği manüel olarak ayarlayabiliyorsunuz. V10'un ayrıca 4K video kayıt yeteneği de bulunuyor.

LG V10'da Qualcomm'un 6 çekirdekli işlemcisi Qualcomm Snapdragon 808 kullanılıyor. 4 çekirdekli ve 1.44 GHz frekansında çalışan Cortex-A53 ile 2 çekirdekli ve 1.82 GHz saat hızında çalışan Cortex-A57 yonga setlerini barındıran telefon, Adreno 418 grafik birimiyle entegre. RAM hanesinde ise 4 GB görüyoruz. Geniş RAM kapasitesinin yanında geniş de bir depolama kapasitesi sunan telefon, elimizdeki modeliyle 64 GB hafızaya sahip. Buna bir de 200 GB'a kadar microSD kart takviyesi yaptığınızda, elinizde adeta tükenmek bilmeyen bir depolama kapasitesi oluyor.

LG V10'un batarya kapasitesi ise 3000 mAh seviyesinde.

Kaynak: Chip
 
Geri
Top