Bu kremayı, çikolatayı benmari usulü eriterek veya kakaoyla yapabilirsiniz.
Her ikisini de deneyip hangisinin damak tadınıza uygun olduğuna siz karar verin.
Kremayı hazırladıktan sonra
Hazırladığınız pandispanya kekini istediğiniz kadar kata ayırın ve aralarına çikolatalı kremayı sürün. Kekin üstüne de kremayı kepçeyle döküp yanlarından taşmasını sağlayın.
Benmari usulü çikolatalı krema
Malzemeler
100 gr bitter çikolata
1 su bardağı sıvı veya yağlı krema
Yapılışı
100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Erittiğiniz çikolatayı 1 su bardağı sıvı veya yağlı krema ile birlikte çırpın
Çikolatayı benmari usulü eritmek
Bir cezvenin ya da metal kabın içinde su kaynatın. İçine çikolatayı koyduğunuz daha küçük bir kabı ise kaynayan suyun üzerine suya değmeyecek şekilde oturtun. Çikolataları kaynayan suyun buharıyla yavaş yavaş erimeye bırakın.
Kakaolu krema
Malzemeler
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
5 çorba kaşığı kakao
5 çay bardağı süt
15 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket margarin
Yapılışı
Un, nişasta, kakao, süt ve pudra şekerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
En son margarini ekleyin ve fokurdamaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.