Leziz dergisi 2010 Nisan sayısında yapmıştım bu tarifi...
MALZEMELER:
Şu Hamuru:
125 gr margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Krema İçin:
1 paket hazır Vanilyalı Puding
1 kase taze çilek
1,5 - 2 su bardağı süt
Çikolata sos İÇin:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gr kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr sütlü kuvertür çikolata
YAPILIŞI:
1) Margarin, su, tuz ve tozşekeri derin bir tencereye aktarın. Yağ iyice eriyince unu ilave edin.
2) Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılınınca mikserle yüksek devirde iyice çırpın.
3)Yumurtaları teker teker ilave ederek yarımşar dk aralıklarla çirpın.
4) Hazırlamış olduğunuz su hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak cevizden biraz daha küçük parçalar sıkın.
5) Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın.
6) Kreması için cremole, taze çilek ve sütü mikserle iyice çırpın.
7) Çikolata sos için çikolata hariç kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana dek pişirin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
8) Ocaktan alın arada bir karıştırarak ( pürüzsüz bir kıvam alması için ) soğumaya bırakın.
9) Fırının içinde iyice soğuyup kuruyan hamurları enine cep şeklinde kestikten sonra içine çilekli kremadan doldurun.
10) Servis tabağına özenle dizip isteğe göre çikolata sos dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUNNN
MALZEMELER:
Şu Hamuru:
125 gr margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Krema İçin:
1 paket hazır Vanilyalı Puding
1 kase taze çilek
1,5 - 2 su bardağı süt
Çikolata sos İÇin:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gr kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr sütlü kuvertür çikolata
YAPILIŞI:
1) Margarin, su, tuz ve tozşekeri derin bir tencereye aktarın. Yağ iyice eriyince unu ilave edin.
2) Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılınınca mikserle yüksek devirde iyice çırpın.
3)Yumurtaları teker teker ilave ederek yarımşar dk aralıklarla çirpın.
4) Hazırlamış olduğunuz su hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak cevizden biraz daha küçük parçalar sıkın.
5) Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın.
6) Kreması için cremole, taze çilek ve sütü mikserle iyice çırpın.
7) Çikolata sos için çikolata hariç kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana dek pişirin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
8) Ocaktan alın arada bir karıştırarak ( pürüzsüz bir kıvam alması için ) soğumaya bırakın.
9) Fırının içinde iyice soğuyup kuruyan hamurları enine cep şeklinde kestikten sonra içine çilekli kremadan doldurun.
10) Servis tabağına özenle dizip isteğe göre çikolata sos dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUNNN