
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 85 gr margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1/2 çay kaşığı vanilya
Üzeri için,
- Tarçın ve pudra şekeri
Hazırlanışı
Öncelikle su,yağ,tuz,şeker,vanilya bir tencere kaynama kıvamına getirilir. Kaynama başlayınca üzerine un eklenir. Hamur tencereden ayrılana kadar ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Pişme işlemi bittikten sonra soğuması için bırakılır. Soğuduktan sonra teker teker yumurtalar eklenir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra hamurumuz hazır demektir. Hamuru sağlam bir torbaya veya krema torbasına alıyoruz. Torbanın ucunu keserek kızgın yağa hamurları sıkmaya başlıyoruz.
Kızaran çıtırlar kağıt havlu üzerine alınıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın eklenerek servise alıyoruz.