- 4 adet hazır yufka
- Sosu için;
- 1 su bardağı zeytinyağı (250 ml)
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Yarım paket kabartma tozu
- İç harcı için;
- 150 gr beyaz peynir
- Üzeri için;
- Kalan sos
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
- İlk olarak kaseye sosumuz için zeytinyağı, tavada erittiğimiz tereyağı, un, sirke ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Bir yufkayı serelim, üzerine sosu 2-3 kaşık dökelim ve fırça yardımıyla her yerine sürelim. Bir ucunu ortaya doğru katlayalım ve yağlayalım.
- Diğer tarafı da katlı yerin üzerine atalım ve yağlayalım. Uzun kalan kısımları da üst üste katlayıp kare bir yufka elde edelim. Kare yufkamızı 4 eşit parçaya bölelim.
- Kestiğimiz yufkaların ortasına ezdiğimiz peynirden koyalım ve kenarlardan katlayıp zarf şeklinde kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize zarf şeklindeki yufkaları dizelim.
- Bir kaseye yumurta sarısı ve kalan sosu alıp karıştıralım. Daha sonra tepside ki yufkaların üzerine sürelim. Üzerlerine çörekotu ve susam serpelim.