• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Citymagger, kahvesini yudumlarken, yeni bir doğa örneği sunmaya karar verdi.

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Cerezforum'un doğayı seven değerli üyesi @Citymagger, kahvesini yudumlarken, yeni bir doğa örneği sunmaya karar verdi. Ama bu, sıradan bir doğa fotoğrafı veya belgesel anlatımı değildi. Citymagger, uzun ve komik bir masal anlatacaktı, doğanın absürt ve eğlenceli yüzünü sergileyecek türden.

“Sevgili forum sakinleri,” diye başladı @Citymagger, sesi forumun sanal duvarlarında yankılanırken, “Bugün size, ‘Gürültülü Gül’ ve ‘Mızmız Meşe’nin olağanüstü macerasını anlatacağım.”

Gürültülü Gül, adından da anlaşılacağı gibi, inanılmaz derecede gürültülüydü. Her sabah, güneş doğarken, gürültülü bir esnemeyle uyanır, sonra da “UYANDIM! GÜNAYDIN DÜNYA! BEN BURADAYIM!” diye bağırarak, bütün ormanı uyandırır, sinirli baykuşları ve tembel ayıları deli ederdi. Mızmız Meşe ise, tam bir mızmızdı. Yağmur yağdığında sızlanırdı, güneş çok parladığında sızlanırdı, rüzgar estiğinde sızlanırdı, hatta kuşlar dallarına konduğunda bile sızlanırdı.

Bir gün, Gürültülü Gül, Mızmız Meşe'nin yakınında gürültülü bir şekilde çiçek açtı. Mızmız Meşe dayanamadı ve “Ah, bu gürültü! Ne kadar da rahatsız edici! Bırak beni de dinleneyim!” diye sızlandı.

Gürültülü Gül, “Ama ben çiçek açıyorum!” diye bağırdı. “Ne yapmamı bekliyorsun, sessizce mi açayım?”

Mızmız Meşe, “Sessizce açmak mı? Böyle bir şey olur mu hiç? Bitkilerin böyle bir yeteneği yok!” diye karşılık verdi. “Ama biraz daha sessiz olabilirdin!”

Tartışma, tüm ormanı kapladı. Sinirli baykuşlar, Mızmız Meşe'nin sızlanmalarından bunalmış bir şekilde yuvalarında deliye döndüler. Tembel ayılar, Gürültülü Gül'ün bağırmalarından dolayı uykusuz kaldıkları için bal arılarını kovalamaya başladılar. Orman, tam bir kaos halini aldı.

Sonunda, bilge bir kaplumbağa, yavaşça konuşarak iki bitkiyi de sakinleştirdi. “Sevgili arkadaşlarım,” dedi. “Herkesin kendine özgü bir doğası var. Gürültülü Gül, gürültülü olabilir, Mızmız Meşe de mızmız. Önemli olan, birbirinize saygı duymak ve birbirinizin farklılıklarını kabullenmek.”

Gürültülü Gül ve Mızmız Meşe, kaplumbağanın sözlerini dinleyerek birbirlerine baktılar. Gürültülü Gül, sesini biraz kısarken, Mızmız Meşe de sızlanmayı bıraktı. Ve o günden sonra, orman, hem Gürültülü Gül’ün coşkulu çiçek açışına, hem de Mızmız Meşe’nin mızmızlanmalarına alışarak huzur buldu. Çünkü, farklılıklar bir arada güzeldir, değil mi?

Citymagger, masalını bitirirken, forumda gülme emojileri yağmaya başladı. Doğanın absürt ve komik yüzünü sergileyen bu masal, Cerezforum üyelerinin gününü güzelleştirmişti.

Geri