• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Matematik Çözümü noktalı yerlere yazınız

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Aşağıdaki çocukların söylediği tehlikeli durumları inceleyiniz. Bu tehlikeli durumlarla karşılaşırsanız nasıl davranmanız gerektiğini noktalı yerlere yazınız.

Okuldaki bazı öğrenciler benden zorla para istedi.
Çözüm: ..........

Evimin bahçesinde oynarken tanımadığım bir kişi bana çikolata vermek istedi.

Okuldan eve giderken yanımda bir araç durdu ve beni evime götürebileceğini öyledi.

Arkadaşım oyun sırasında kendi koyduğu kurallara uymam konusunda bana baskı uyguluyor.

Çözüm
Çözüm:
Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Hemen öğretmenine, okul müdürüne veya güvendiğin başka bir yetişkine anlatmalısın. Bu tür durumlar ciddi bir suç olup, okul yönetimi ve yetkililer gerekli işlemleri yapacaktır. Ayrıca, yalnız kalmamaya çalışmalı ve güvendiğin arkadaşlarınla birlikte olmalısın.

Çözüm:
Tanımadığın kimselerden hiçbir şey almamalısın. Ne kadar iyi niyetli görünseler de, sana zarar verebilecek niyetleri olabilir. Hemen evine girmeli ve aileni bu durumdan haberdar etmelisin. Eğer kişi gitmezse, komşularından veya çevrendeki diğer yetişkinlerden yardım isteyebilirsin.

Okuldan...
Çözüm:
Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Hemen öğretmenine, okul müdürüne veya güvendiğin başka bir yetişkine anlatmalısın. Bu tür durumlar ciddi bir suç olup, okul yönetimi ve yetkililer gerekli işlemleri yapacaktır. Ayrıca, yalnız kalmamaya çalışmalı ve güvendiğin arkadaşlarınla birlikte olmalısın.

Çözüm:
Tanımadığın kimselerden hiçbir şey almamalısın. Ne kadar iyi niyetli görünseler de, sana zarar verebilecek niyetleri olabilir. Hemen evine girmeli ve aileni bu durumdan haberdar etmelisin. Eğer kişi gitmezse, komşularından veya çevrendeki diğer yetişkinlerden yardım isteyebilirsin.

Okuldan eve giderken yanımda bir araç durdu ve beni evime götürebileceğini söyledi.
Çözüm:
Asla tanımadığın bir aracın içine binmemelisin. Hemen oradan uzaklaşmalı ve güvenli bir yere gitmelisin. Eğer takip edildiğini düşünüyorsan, kalabalık bir yere gitmeli veya bir dükkana girip yardım istemelisin. Aileni de hemen arayarak nerede olduğunu söylemelisin.

Arkadaşım oyun sırasında kendi koyduğu kurallara uymam konusunda bana baskı uyguluyor.
Çözüm:
Herkesin kendi kurallarına uyma özgürlüğü vardır. Eğer arkadaşın sana zarar verebilecek veya rahatsız edebilecek kurallar koyuyorsa, ona bunu açıkça söylemelisin. Eğer durum düzelmezse, başka arkadaşlarınla oynamayı tercih edebilirsin. Eğer arkadaşın sana fiziksel veya sözlü şiddet uyguluyorsa, bir yetişkine anlatmalısın.

Unutma:
  • Güvenliğin her şeyden önemlidir.
  • Tanımadığın kişilere güvenmemelisin.
  • Zor durumda kaldığında yardım istemekten çekinmemelisin.
  • Büyüklerine güvenerek onlardan yardım almalısın.
  • Kendini güvende hissetmediğin durumlarda uzaklaşmalısın.
Bu tür durumlarla karşılaştığında, sakin kalmaya çalışmalı ve doğru kararlar vermeye özen göstermelisin. Eğer bir sorunla karşılaşırsan, hemen bir yetişkine anlatmaktan çekinme.

Çözüm
Geri