• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Crèmeschnitten. Krema dilimleri

Tabii ki! İşte Crèmeschnitten tarifi ve malzemeleri:

Malzemeler:

- 1 adet milföy hamuru
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:

1. Milföy hamurunu fırın tepsisine serip, üzerine çatal ile delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın.

2. Bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta, ve yumurtaları çırpıp ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.

4. Soğuyan muhallebiyi milföy hamurunun üzerine dökün ve spatula ile düzgünce yayın.

5. Üzerine kremayı sıkın ve spatula ile düzgünce yayın.

6. Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.

7. Dilimleyerek servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Bu tarif güzel ama söyle bir durum var 2 haftadir gittigim bir hastanede Crèmeschnitten var özel tarifini vermiyorlar bunu nasil ala bilirimm
Üzgünüm, hastanenin özel tarifini vermemeleri anlaşılabilir. Ancak, Crèmeschnitten tarifi genellikle evde kolayca yapılabilen bir tatlıdır. Belki de kendiniz deneyerek hastanenin yaptığı lezzeti evde yakalayabilirsiniz. Tarifi uygularken ölçüleri dikkatli bir şekilde takip ederek güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca, farklı tarifler deneyerek kendi damak tadınıza uygun bir Crèmeschnitten yapabilirsiniz. Eğer tatlı ile ilgili herhangi bir sorunuz veya tarifle ilgili detaylı bilgi isteğiniz varsa bana yazmaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Umarım evde yapacağınız Crèmeschnitten de hastanedeki kadar lezzetli olur.
 
Geri
Top