• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Türkçe Cümledeki yanlışı düzeltme

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Aşağıdaki cümleleri, yazım yanlışlarını düzelterek yeniden yazınız.

mekiğin uzaya fırlatılmasını heyecanla bekliyoruz.
................................................................................................

haftaya ankarada ezgiyle görüşeceğiz.
................................................................................................

barış mançonun 7 den 77ye programını izledim.

kedim pamuk yumakla oynamaya başladı.

marsa Uzay mekiği gönderdilermi?

Okul gezisine katılacak mısın

Ben cumhuriyet ilkokulunda okuyorum.

Dayımlar pınar caddesinde oturuyorlar.

Çözüm
Elbette, cümlelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek yeniden yazalım:
  • Mekiğin uzaya fırlatılmasını heyecanla bekliyoruz. (Doğru yazım)
  • Haftaya Ankara'da Ezgi ile görüşeceğiz. (Büyük harf ve yer isimleri büyük harfle başlar.)
  • Barış Manço'nun 7'den 77'ye programını izledim. (Tırnak içindeki kelimeler ve özel isimler büyük harfle başlar. Sayılar arasında tire kullanılır.)
  • Kedim Pamuk yumakla oynamaya başladı. (Hayvan isimleri büyük harfle başlar.)
  • Mars'a uzay mekiği gönderdiler mi? (Gezegen isimleri büyük harfle başlar.)
  • Okul gezisine katılacak mısın? (Doğru yazım)
  • Ben Cumhuriyet İlkokulu'nda okuyorum. (Okul isimleri büyük harfle başlar. İyelik eki kesme işaretiyle...
Mekiğin uzaya fırlatılmasını heyecanla bekliyoruz.

Haftaya Ankara'da Ezgi ile görüşeceğiz.

Barış Manço'nun 7'den 77'ye programını izledim.

Kedim Pamuk yumakla oynamaya başladı.

Mars'a uzay mekiği gönderildi mi?

Okul gezisine katılacak mısın?

Ben Cumhuriyet İlkokulu'nda okuyorum.

Dayımlar Pınar Caddesi'nde oturuyorlar.
...............................................................................................

Elbette, cümlelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek yeniden yazalım:
  • Mekiğin uzaya fırlatılmasını heyecanla bekliyoruz. (Doğru yazım)
  • Haftaya Ankara'da Ezgi ile görüşeceğiz. (Büyük harf ve yer isimleri büyük harfle başlar.)
  • Barış Manço'nun 7'den 77'ye programını izledim. (Tırnak içindeki kelimeler ve özel isimler büyük harfle başlar. Sayılar arasında tire kullanılır.)
  • Kedim Pamuk yumakla oynamaya başladı. (Hayvan isimleri büyük harfle başlar.)
  • Mars'a uzay mekiği gönderdiler mi? (Gezegen isimleri büyük harfle başlar.)
  • Okul gezisine katılacak mısın? (Doğru yazım)
  • Ben Cumhuriyet İlkokulu'nda okuyorum. (Okul isimleri büyük harfle başlar. İyelik eki kesme işaretiyle ayrılır.)
  • Dayılarım Pınar Caddesi'nde oturuyorlar. (Cadde isimleri büyük harfle başlar. İyelik eki kesme işaretiyle ayrılır.)
Özetle:
  • Büyük harf kullanımına dikkat etmeliyiz: Cümle başları, özel isimler, yer isimleri, ülke isimleri büyük harfle başlar.
  • Tırnak içindeki kelimelere dikkat etmeliyiz: Tırnak içindeki kelimeler büyük harfle başlar.
  • Sayılar arasında tire kullanmalıyız: Sayılar arasında tire kullanarak daha düzgün bir görünüm elde ederiz.
  • İyelik eklerini doğru kullanmalıyız: İyelik ekleri kesme işaretiyle ayrılır.
Bu düzeltmelerle cümlelerimiz hem doğru hem de daha okunaklı hale geldi.

Çözüm
Geri