ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE MALZEMELERİ NELER?
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı çikolata parçacığı
ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri bir kapta mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yumurta ve vanilya özünü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
- Unlu karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Çikolata parçacıklarını ekleyin ve karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapın.