H. Bilgisi Doğru-Yanlış Soruları

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Aşağıdaki cümlelerde doğru olan davranışların önüne "D", yanlış olanların önüne "Y" yazınız.

[...] Güvenliğimizi tehdit eden kişilerin yanından uzaklaşmalıyız.
[...] Tanımadığımız kişilerin verdiği çikolatayı yiyebiliriz.
[...] Tehlikeli bir durumla karşılaştığımızda bağırarak yardım istemeliyiz.
[...] Güvenlik görevlileri, yardım alabileceğimiz kişilerdendir.

Çözüm
  • D Güvenliğimizi tehdit eden kişilerin yanından uzaklaşmalıyız. (Çok doğru bir davranış, tehlikeden uzaklaşmak önemlidir.)
  • Y Tanımadığımız kişilerin verdiği çikolatayı yiyebiliriz. (Tanımadığımız kişilerden yiyecek almamalıyız, bu tehlikeli olabilir.)
  • D Tehlikeli bir durumla karşılaştığımızda bağırarak yardım istemeliyiz. (Yardım çağırmak, tehlikeli durumlarda yapılması gereken en doğru şeylerden biridir.)
  • D Güvenlik görevlileri, yardım alabileceğimiz kişilerdendir. (Güvenlik görevlileri, güvenliğimiz için görevli kişilerdir ve onlardan yardım isteyebiliriz.)
Özetle:
  • Güvenliğimizi tehdit eden durumlardan uzaklaşmak,
  • Tanımadığımız kişilerden yiyecek almamak,
  • Tehlikeli...
  • D Güvenliğimizi tehdit eden kişilerin yanından uzaklaşmalıyız. (Çok doğru bir davranış, tehlikeden uzaklaşmak önemlidir.)
  • Y Tanımadığımız kişilerin verdiği çikolatayı yiyebiliriz. (Tanımadığımız kişilerden yiyecek almamalıyız, bu tehlikeli olabilir.)
  • D Tehlikeli bir durumla karşılaştığımızda bağırarak yardım istemeliyiz. (Yardım çağırmak, tehlikeli durumlarda yapılması gereken en doğru şeylerden biridir.)
  • D Güvenlik görevlileri, yardım alabileceğimiz kişilerdendir. (Güvenlik görevlileri, güvenliğimiz için görevli kişilerdir ve onlardan yardım isteyebiliriz.)
Özetle:
  • Güvenliğimizi tehdit eden durumlardan uzaklaşmak,
  • Tanımadığımız kişilerden yiyecek almamak,
  • Tehlikeli durumlarda yardım istemek ve
  • Güvenlik görevlilerinden yardım almak doğru davranışlardır.
Unutma: Güvenliğin için her zaman dikkatli olmalısın ve tanımadığın kişilere karşı tedbirli davranmalısın.

Çözüm
Geri