Dondurma Kızartması Tarifi

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Dondurma kızartmasının yapılışı - tatlı tarifleri

Dondurma kaşığı yardımı ile dondurma topları oluşturalım.

Mısır gevreğini kilitli buzdolabı poşetine koyalım.

Merdane yardımı ile mısır gevreklerini ezelim, ancak un ufak olmasınlar.

Mısır gevreğini derin bir kaseye koyalım.

Mısır gevreği içerisine hindistan cevizi ekleyelim.

Karışıma tarçın ekleyelim.

İki yumurtayı derin bir kaba kıralım ve 1 tatlı kaşığı sütü ekleyelim. Ve çırpalım

Dondurma toplarını mısır gevreği, tarçın ve hindistan cevizinden oluşan karışım ile kaplayalım.

Yağlı kağıt üzerine dondurma toplarını yerleştirelim. Her tarafı mısır gevreği kaplı dondurma toplarını yumurtaya bulayalım.

Yumurtaya bulanmış topları tekrar mısır gevreği ile kaplayalım. Topları hazırladıktan sonra derin dondurucuda 2-3 saat kadar bekletelim.

Kızgın yağda dondurma toplarını kızartalım. Temiz bir peçetenin üzerine kızarttığımız dondurma toplarını yerleştirelim.

Dondurma toplarını servis tabağına aldıktan sonra üzerini bal ile süsleyelim. Dilerseniz yanına taze veya kurutulmuş meyve ve yine dondurma ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun !
 
anneeva bize çok yapardı,çocukken:( eva gittikten sonra annem yapmaya başlamıştı,dönecekti ama eva öldü,sonra ne abim,ne de ben hiç yemedik ...çocuk psikolojisi sanırım:)
 
Geri
Top