Malzemeler
300 gram çilek
30 gram toz şeker
6 yapak beyaz jelatin
3 yaprak kırmızı jelatin
1 su bardağı çilek şurubu
Limon suyu
125 gram krem şanti
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Dondurulmuş çilek tarifi
Çileği kısa bir süre soğuk su altında yıkayın. Saplarını çıkarın ve fazla suyunu alın. Üzerine şeker ekip, 30 dakika bekletin. Beyaz ve kırmızı jelatini soğuk suda yumuşatın. Şekeri, çileği süzgeçten geçirin. Suyunu çilek şurubu ile karıştırın. Şuruba 3 su bardağı su ilave edin. Limon suyunu da katın. Jelatini ezin. Çilek suyu ile bir tencerede kaynatın. Hafifçe soğutun. Katılaşmaya başlamadan önce dörtte birini ayırıp, bir kenara bırakın. Kalan jöleyi dört bardağa paylaştırın. Ayırdığınız çilek şurubunu konyak ile karıştırın. Yumurta teli ile çırpın. Bardaklardaki çilek şurubunun üzerine taksim edin. Kalan çilek taneleri ile süsleyin. Buzdolabına koyarak dondurun. Pudra şekeri ile tatlandırın. Krem şantiyi üzerine sıkarak servis yapın.
300 gram çilek
30 gram toz şeker
6 yapak beyaz jelatin
3 yaprak kırmızı jelatin
1 su bardağı çilek şurubu
Limon suyu
125 gram krem şanti
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Dondurulmuş çilek tarifi
Çileği kısa bir süre soğuk su altında yıkayın. Saplarını çıkarın ve fazla suyunu alın. Üzerine şeker ekip, 30 dakika bekletin. Beyaz ve kırmızı jelatini soğuk suda yumuşatın. Şekeri, çileği süzgeçten geçirin. Suyunu çilek şurubu ile karıştırın. Şuruba 3 su bardağı su ilave edin. Limon suyunu da katın. Jelatini ezin. Çilek suyu ile bir tencerede kaynatın. Hafifçe soğutun. Katılaşmaya başlamadan önce dörtte birini ayırıp, bir kenara bırakın. Kalan jöleyi dört bardağa paylaştırın. Ayırdığınız çilek şurubunu konyak ile karıştırın. Yumurta teli ile çırpın. Bardaklardaki çilek şurubunun üzerine taksim edin. Kalan çilek taneleri ile süsleyin. Buzdolabına koyarak dondurun. Pudra şekeri ile tatlandırın. Krem şantiyi üzerine sıkarak servis yapın.