• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Dört yapraklı yoncada her yaprağın bir anlamı vardır

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
“Çok kişi iyi şans ister, ama pek az kişi onun peşine düşmeye gönüllüdür.” der, Alex Rovira..
Şans, baht, kısmet adına her ne demeyi uygun buluyorsak, dışarıdan gelmesini bekleriz bu iyilikler ve güzellikler bütününü.
Kimini çok sevdiğine kimilerini ise es geçtiğine inanırız.
Gelmesi için dua eder, gelmediğinde öfkelenir, söyleniriz
Aslında farkında olmadan kaygı ve endişe duyarak bir yandan da gelmemesi için ne kadar uğraştığımızı farketmeyiz.
İşte en büyük hatamız da burada aslında, şansın, bahtın ve kısmetin dışarıda olduğuna inanmaktır. Tüm bunlar tam olarak da içinizdedir aslında, kendimize inanmakla başlar.

Dört Yapraklı Yonca Misali Hayat

RvwOvmP.webp
Elbette kimse parasız kalsın, yalnız yaşasın, bahtsız olsun diye dünyaya gelmez. Ne yazık ki, egolarımız, negatif düşünce alışkanlıklarımız o kadar çok öndedir ki, içimizde dünyalar barındırdığımızı unuturuz.
Bizden yayılan enerjinin ne denli kuvvetli olduğunun farkında olabilsek, iç güdülerimizi hissederek ve biraz da farkındalıkla bakmayı becerebilsek belki de her şey şanstan yana olabilir.
“Kendi şansımı ve kısmetimi kendim yaratıyorum” deyip, güç benim içimde desek her şey bir anda değişebilir
Bazı şeyler aramakla bulunmaz ama arayanlar bulanlardır.
Hadi o zaman yeni bir yıl, yeni umutlar diyelim mi.
 
Son düzenleme:

Dört yapraklı yoncada her yaprağın bir anlamı vardır: İnanç, umut, aşk ve şans.

İbrahimi dinlerde ortak olan Adem-Havva mitolojisine dayanan dört yapraklı yonca şansı iddiasına göre; Cennet Bahçesi’ndeki Havva, bulduğu dört yapraklı bir yoncayı şans getirmesi için hep yanında taşırdı. Keltik mitolojisine göre de, dört yapraklı yonca kötü ruhları kovmak için tılsım olarak kullanılırdı. Orta Çağ’da çocuklar, dört yapraklı yoncalarla çeşitli oyunlar oynar, peri avına çıkarlardı. Sonralarında Aziz Patrick tarafından İrlanda’ya Hristiyanlığı tanıtmak için bu oyun kullanılmış olup, günümüzde Hristiyan aleminde kutlanan Aziz Patrick Günü’nde bol bol dört yapraklı yonca teması görülmektedir.
Dört yapraklı yonca, trifolium cinsi olup, 300 farklı türü olan bir bitkinin varyasyonudur. Genetik çeşitlilikten dolayı kimi zaman yaprak sayısı, üçten fazla olabilmektedir. İstatistiki olarak, her 160.000 üç yapraklı yoncaya karşılık sadece 1 adet dört yapraklı yonca bulunmaktadır. Bitki kültürüyle uğraşanlar, günümüzde sadece dört yapraklı yonca üreten tohumları geliştirmeyi başarmışlardır; yine de efsane devam etmektedir. Bahçelerde milyonlarcası yetiştirilirken, uğur getireceğine inandıkları dört yapraklı yoncayı hala kırlarda heyecan ve merakla aramaktadırlar. Dört yapraklı yonca bulunca, şanslı olunacağına, şansın açılacağına, ümidin daha fazla, aşkın daha yoğun olacağına inanılır.

Dört yapraklı yoncayı bulanın o yıl içerisinde iyi bir izdivaç yapacağına inanılır.​

Dört yapraklı yoncanın şans getirdiğine inanılır.​

Dört yapraklı yoncayı gören veya bulanın büyük bir aşk yaşayacağı iddia edilir.​

Dört yapraklı yonca umut ve inancı da simgeler.​

Birinci yaprağı ümit, ikinci yaprağı inanç, üçüncü yaprak aşk, dördüncü yaprak da şans anlamındadır.​

 
Son düzenleme:

Dört yapraklı yonca umut ve inancı da simgeler. Dört yapraklı yoncanın ilk yaprağı "umut", ikinci yaprağı "inanç", üçüncü yaprağı "aşk" ve dördüncü yaprağı da "şans" manasına geldiği iddia edilir.​

Budabenim bu günkü ugurum:))
IMG_3229.jpegIMG_3227.jpeg
 
Geri
Top