Doymuş yağ kaynaklarını biliyor musunuz?
Yağlar doymuş ve doymamış yağlar olarak ikiye ayrılır. Doymuş yağlar kalbiniz için daha tehlikelidir. Bunların büyük kısmı hayvansal kaynaklıdır. İşte doymuş yağların fazla bulunduğu bazı besinler:
Tam yağlı süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, dondurma)
Kırmızı et
Sığır, koyun gibi hayvanlardan alınan iç yağlar
Tavuk, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının derileri
Tereyağ
Margarinler
Margarinlerden üretilen kekler, bisküviler, gofretler, cipsler
Çikolatalar, pudingler
Bazı bitkisel yağlar: Hindistan cevizi yağı, kakao yağı
Bu besinleri daha az tüketmeye çalışırsanız kolesterol seviyelerinizi kontrol etmeniz kolaylaşır.
Yağlar doymuş ve doymamış yağlar olarak ikiye ayrılır. Doymuş yağlar kalbiniz için daha tehlikelidir. Bunların büyük kısmı hayvansal kaynaklıdır. İşte doymuş yağların fazla bulunduğu bazı besinler:
Tam yağlı süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, dondurma)
Kırmızı et
Sığır, koyun gibi hayvanlardan alınan iç yağlar
Tavuk, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının derileri
Tereyağ
Margarinler
Margarinlerden üretilen kekler, bisküviler, gofretler, cipsler
Çikolatalar, pudingler
Bazı bitkisel yağlar: Hindistan cevizi yağı, kakao yağı
Bu besinleri daha az tüketmeye çalışırsanız kolesterol seviyelerinizi kontrol etmeniz kolaylaşır.