MITSUBISHI
Üç kanatlı baklava şeklindeki logoda, Samurai armasından esinlenilmiş (Samurai Erdemi). Firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgeliyor.
NIKE
Nike’ın çalışanlarından olan Jeff Johnson, bir gece rüyasında eski Yunan tanrısı Nike’ı görür. Patronu Phil Knight, ürettiği ürün için ‘Dimension 6′ adını kullanmayı düşünürken, bu rüya markanın isminin değişmesinde etkili olur. Ünlü spor mağazası Nike adını alırken, logo da 35 dolara bir öğrenciye yaptırılır.
NISSAN
Markanın, daire içine yazılmış ismi, güneşin doğuşu ile Japon bayrağındaki beyaz zemin içindeki kırmızı noktayı simgeliyor. Logo, dürüstlüğü ve samimiyeti sembolize ediyor.
OPEL
21 Ocak 1863′te girişimce Adam Opel tarafından kuruldu. Opel, önceleri sadece dikiş makineleri ve bisiklet üretiyordu. 1899 yılında otomobil üretmeye başladı. Logodaki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor.
PEUGEOT
Peugeot firmasının asıl işi testere ve testere levhaları. Aslan gibi “güçlü” sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan logosunu Fransızlar, daha sonra ürettikleri arabalarda da kullanmaya başladı.
RENAULT
Kübist baklava şekli. Renault baklava şeklinin bulunuşu 1930′lu yıllara dayanıyor. Logo klasik ve durgun şekli ile geleceği simgelyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault’larda kullanılan yeni bir tasarım yapıldı.
ROLEX
Firmanın kurucusu olan Hans Wilsdorf’un hayal gücüyle ortaya çıkan bir logo. İsmin üzerindeki taç, saat ustalığının simgesi, beş parmak şeklindeki çıkıntılarda saat ustasının hünerli parmaklarını sembolize etmekte.
ROLLS ROYCE
Henry Royce 1884′te elektronik ve makine üreten bir fabrika kurdu. 1904′te ilk otomobilini yaptı. Aynı yıl Londra’da otomobil satan Charles Rolls’la tanıştı. İkili işbirliği yapmak üzere anlaştı. Royce’un yaptığı otomobilleri Rolls satmaya başladı. Otomobillerin adı “Rolls Royce” oldu. Lüks marka Rolls Royce’un kaputundaki zarif şekil 1911 yılından geliyor. Şekil, tasarımcının sevgilisini temsil ediyor. Orijinal adı “Spirit of ecstasy”(yeniliğin ruhu). Şekle, halk dilinde “emily” adı verildi.
SHELL
Marcus Samuel, Londra’da doğa hayranlarına deniz kabukları satmak amacıyla küçük bir dükkân açtı. 1833′teki bu gelişmeden sonra, baba, dükkânında kendi işini yaparken Marcus’un oğlu, aydınlatma ve yemek pişirmek için Uzakdoğu’ya gaz ihraç etme fikrini geliştirdi. 1892′de ilk tankerini tutarak 4 bin ton Rus gazyağını Singapur ve Bangkok’a ulaştırdı.