Egzamaya Karşı Himalaya Tuzu

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Egzamaya Karşı Himalaya Tuzu

Egzama vücudun bazı bölgelerinde yanma, kaşınma ve zaman zaman iltihaplanması gibi cilt bozukluğuna verilen addır. Vücutta kaşıntıyla ortaya çıkan, deride şişme, kabarma, kabarcık oluşumu, kaşınma, sulanma, yanma gibi rahatsızlık belirtileri gösterir.

Erken önlem alınmaması durumunda kronik hale gelen egzama rahatsızlığında, deri zamanla kurur ve kalınlaşır. Çatlaklar oluşarak kabuk bağlamaya kadar gider. Akut, kronik, yaş ve kuru egzama gibi türleri vardır.

Daha çok psikosomatik nedenli deri hastalığı olarak bilinen egzamanın çeşitli sebebleri vardır. Bunlardan en önemli ise vücudun kendi iç işleyişinin bozulmasından ortaya çıkmakmaktadır.

İnsanın iç organlarının sebeb olduğu egzamaya ise neurodermitis adı verilir.

Cilt bozukluklarına sebeb olan dış etkenleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

* Bazı ilaçlar
* Kozmetik
* Çamaşır ve bulaşık sabunları
* Vücuda asılan bazı metal kolyeler
* Bazı bitkiler ve bitki tozları

Egzamaya karşı himalaya tuzu

Dış etkenlerden kaynaklanan egzamaya karşı korunmak için ilk yapılacak şey alerjiye neden olan maddenin tespiti ve bu maddeden uzak durmaktır. Fakat vücudun kurumasına engel olunmadığı sürece, egzama her ne nedenle ortaya çıkarsa çıksın ve ne tür önlem alınırsa alınsın çözümü zordur. Egzama sorunu olanlar bunu çok iyi bilirler.

Bütün cilt sorunlarında olduğu gibi kökü çözüm Himalaya kristal tuzuyla egzama rahatsızlığını çözebiliriz.

Egzamaya karşı Himalaya Tuzu Kullanımı

* Tuzlu suru içme kürünü düzenli uygulayın. (Bebeklerde bir çay kaşığı tuzlu su yerine birkaç damla yeterlidir)
* Kaşıntıyı azaltmak ve önlemek için tuzlu su banyosu alın. Tuzlu su banyosunun yoğunluğunu cildinizin durumuna göre ayarlayın. Açık yaralar varsa sızlamayı önlemek için %1-3 arası bir banyo hazırlayın. (100 litre suya 1-3 Kg arası kristal tuz) bu yoğunluk vücut suyuyl eş değerde olduğu için yanma yapmaz. Açık yaranız yoksa tuzlu suyun yoğunluğunu %8′e kadar çıkartabilirsiniz.
* Tuzlu suya diğer organların olduğu gibi, derinin de ihtiyacı vardır. Tuzlu su kaşıntıyı azaltır ve deriye büyük bir rahatlık verir. Aynı zamanda deri hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
* Neurodermitisin derecesine göre, kronik durumlarda haftada 2 kez, deriniz iyileşince haftada 1 kez tuzlu su banyosu yapmak yeterlidir.
* Günde bir kez, neurodermitisin yada egzamanın oluştuğu yerlere tuzlu su sürün. Gene yoğunluğu yaralarınızın durumuna göre ayarlayın. Eğer açık yaranız yoksa %26 lık tuzlu suyu kullanabilirsiniz. Ancak bu yoğunluk çocuklarda ve bebeklerde doğru değildir. Çocuklarda ve bebeklerde sadece %3′ lük tuzlu su yeterlidir.
* Belki ilk başlarda biraz kötüleşebilir, sakın korkmayın. Özellikle tuzlu su içmeye ve tuzlu su ile banyo yapmaya devam edin.
* Tedavide başarılı olmak istiyorsanız yemeklerinizde de rafine edilmiş tuz kesinlikle kullanmayın.
* Tuzlu su banyosu kan dolaşımını etkilediği için yanınızda birisinin olmasında fayda vardır. Örneğin soğuk algınlığı nedeniyle sıcak bir tuzlu su banyosundan sonra, banyodan çıktığınızda baş dönmesine sebeb olabilir.
 
Geri
Top