• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Elmali Pilav

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

  • 1 su bardağı yasmin pirinci
    2 adet yeşil elma
    Yarım limonun suyu
    1 adet büyük boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Bir tutam toz karanfil
    Bir tutam yenibahar
    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat, tuz, karabiber

Elmali Pilav​

Elmaları temizleyip, küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayıp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip hafifçe kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurun. Elmaları, su, kuş üzümü, tarçın, toz karanfil, yenibahar, rendelenmiş muskat ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Top