• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

En Lezzetli Tropikal Meyveler

Papatya

V.I.P
V.I.P

Kimi yağmur ormanlarından çıkan kimi en sıcak iklimleri seven birbirinden lezzetli meyveler...



Feijoa Biraz çilek biraz muz üstüne bir de limon… İşte üçünün karışımı denilebilir Feijoa’nın tadını anlatmak için. Kabuğuyla beraber yenilebilen meyvenin reçelini ise mutlaka denemelisiniz. Ya da şekerle rendelenmiş olan sunumunu, Brezilya’nın sokak arası restoranlarında bile bulabilirsiniz.



Papaya Güney Amerika’nın ünlüsü papayanın tadını tarif etmek biraz zor. Çünkü o belki de en şekersiz en tatsız meyve… Fakat araştırmalar vitamin değeri en yüksek olan tropik meyveler arasında gösteriyor onu. Şekli kavuna benzeyen meyvenin diyet listelerinde sık sık görmememizin sebebi ise yağ yakıcı özelliğinin olması.



Jackfruit İnanması zor ama 25 m uzunluğunda bir ağaçtan toplanıyor bu meyve… Hindistan sınırlarında rastlanan bu sıra dışı meyvenin kokusu biraz ağır gelebilir fakat tadı için tam tersini söylemek mümkün. Sırf damağınızda muz ve üzüm karışımının nefis tadını bıraksın diye, bu tropik güzel için Hindistan’ın yolunu tutabilirsiniz.


LEgAkG.webp

Mango Tayland’ın tropik meyveler konusunda rakibi yok! Mango ise bunlardan sadece biri… Sıcak iklim sevenlerdenseniz bu yıl Tayland’ın kendine özel karışımlarıyla buz gibi bir mango suyunu deneyebilirsiniz. Ya da daha tatlı haliyle damağınızı buluşturmak için pudra şekeriyle püre haline getirilen tatlısını yine Tayland’da her köşe başında bulabilirsiniz.

 
Hindistan Cevizi Meyvelerin en sert olanı… İçindeki muhteşem suya ulaşmak için biraz çaba sarf etmeniz gerekse de küçük çaplı bir savaşın sonunda büyük bir ödül var. Sadece cevizin içindeki su da değil içindeki katı kabuğu kurutup rendelediğinizde marketten aldığınız paket Hindistan cevizi alışkanlığınıza son verebilirsiniz. Çünkü doğal tadı paketteki halinden çok daha nefis…
LEg3oo.webp
Ananas Güney Afrika’da macera dolu bir safari turundan sonra soğuk bir ananas suyu içmeye ne dersiniz? “Ananas ülke sınırlarına geleli çok zaman oldu, o kadar uzağa gitmeye ne gerek var” diyebilirsiniz. Ancak sıcak bir coğrafyada hazırlanan sunumlarının tadı bir başka! Mesela ızgara yapılmış haliyle henüz tanışmadıysanız hala ananasın gerçek tadını bilmediğinizi söyleyebiliriz.
Liçi Tayland’ın baştacı liçi, böğürtlen ailesinden. İçi oldukça yumuşak ve tatlı olduğundan Çin mutfağının da vazgeçilmezi. Güçlü bir afrodizyak olan bu küçük meyve yükte hafif ama pahada ağır. Kilosu 70 TL’den satılıyor. Liçi dünya mutfağının yükselen yıldızı olarak piyasada güçlü bir pazar payına sahip.
Rambutan İsmini yetiştiği ağaçtan alan rambutan, kökeni olan Endonezya ve Malezya’da hastalıkların tedavisinde kullanılır. C vitamini ve demir deposudur. Orta Amerika’da ‘mamon chino’ olarak da tanınır. Kırmızı denizkestanesine benzeyen sert ve tüylü kabuğunu kırdığınızda, yapışkan ve yumuşak meyvesine ulaşırsınız.
 

Mangostan Kalın kabuğunu soyduğunuzda, beyaz ve tatlı özüne ulaşıyorsunuz. Endonezya mutfağının gözdesidir. Uzakasya, Sunda Adaları ve Malaya’ya özgü bu tat, meyvelerin kraliçesi olarak anılır. Antioksidan özelliğe sahip mangostanın ‘kraliçe’ unvanı boşuna değil. Meyveyi çok seven İngiltere Kraliçesi Victoria kendisine taze mangostan getiren herkesi 100 poundla ödüllendirirmiş.



Marula Amarula likörünün ana maddesi ve isim babası olan marula efsanesi, okyanusları aşarak Türkiye’ye ulaştı. Anavatanı Afrika olan meyve özellikle ‘Y kuşağı’nın yakın takibinde. Ama sevenleri arasında sadece gençler yok. İçlerinde sanatçıların, siyasetçilerin ve işadamlarının da olduğu geniş bir yelpazenin favorisi. Popülerliğin arkasındaki etkisi. 2-3 tane marula yemek tatlı bir çakırkeyifliğe sebep oluyor. Onu evinde yetiştirenler bile var.



Kaynak : Milliyet
 
Geri
Top