• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

En Nefis ve En Pratik Börek Tarifi

Gül 34

Usta
Hiç yağda kızaran ama bir o kadar hafif olan börek yediniz mi? İşte bu tarif tam da öyle. Tadına bayılacağınız sirkeli mini börek tarifi, kızartılarak pişirilmesine rağmen inanılmaz hafif oluyor. Bunu içindeki sirkeye borçlu.
Fırın çalıştırmaya üşeniyorsanız, şipşak hazırlayacağınız bu tarif tam size göre. İster sabah kahvaltılarınızı lazzetlendirin, isterseniz de çay saatlerinizde atıştırmalık olarak tüketin. Çabucak hazırlanan ve maya derdi olmayan bu böreğe siz de bayılacaksınız. Kağıtları, kalemleri hazırlayın; tarifi vermeye başlıyoruz!

Mini Börek Tarifi Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin:

  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Kızartmak İçin:

  • 1 litre sıvı yağ

Mini Börek Tarifi Hazırlanışı:

  1. Derin bir karıştırma kabına, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı sirkeyi alarak güzelce karıştırın.
  2. Karışıma elediğiniz 3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar dikkatlice yoğurun.
  3. Güzelce yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün ve tezgahın üzerine alın. Hamur 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın.
  4. Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın. Bir tabağa koyduğunuz peyniri çatal yardımıyla ezin. Eğer daha sert bir peynir kullanmayı tercih ettiyseniz rendeleyebilirsiniz.
  5. Kıydığınız maydanozları peynirin içerisine ekleyin ve karıştırın.
  6. Tadına bayılacağınız sirkeli mini börek tarifi için iç harcını hazırladıktan sonra hamurun üzerine bir kaşık yardımıyla yerleştirin.
  7. Hamurun ayırdığınız kısmını açın ve diğer hamurun üzerine yerleştirin.
  8. İki kat ve arası harç dolu olan hamurunuzu bir bardak yardımıyla kesin.
  9. Derin bir kızartma tavasına yağı alın ve iyice kızdırın. Börekleri, kızgın yağa teker teker atın. Arkalı önlü kızarana kadar güzelce pişirin.
  10. Bir tabağa kağıt havlu serin ve pişen börekleri kevgir yardımıyla alın. Börekler ilk yağını kağıt havluya bıraktıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Tadına bayılacağınız sirkeli mini börek tarifi işte bu kadar kolay. Şimdiden herkese afiyet olsun.

İşte mini börek tarifinin videosu:
 
Geri
Top