• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

En sağlıklı yumurta pişirme yöntemi

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Uzmanlar, kahvaltının vazgeçilmezi yumurtanın en sağlıklı pişirme yöntemini açıkladı. Kızartmak mı yoksa kaynatmak mı daha sağlıklı? Sağlıklı yumurta pişirme yöntemi...
Yumurta yağda mı kızartılmalı, yoksa kaynatılarak mı yenmeli? Cevabı Diyet Uzmanı Elif Çakırca veriyor: “Yumurta kaynatılarak veya yağsız teflon tavada pişirilerek yenmeli.”

RAFADAN İYİ DEĞİL

Rafadan yumurtaya sıcak bakmayan Çakırca “En iyi yumurta, içindeki biotin vitamini pişecek şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirilen yumurtadır” dedi. Yapılan çalışmalarda yumurtanın proteinlerinin yüzde 100 oranında vücut proteinlerine dönüşebildiğinin görüldüğünü, bu yüzden yumurtanın proteinlerinin örnek protein olarak kabul edildiğini kaydeden Çakırca, şöyle devam etti:

GÜNDE 1 TANE

"Sağlıklı çocuğun kahvaltısında her gün mutlaka bir yumurta bulunmalı. Yetişkin bireyler yumurtayı her gün tüketebilirler. Kalp ve damar rahatsızlığı veya kolesterol ve diğer kan yağları yüksek olanların haftada 1 veya 2 tane yumurta tüketmelerinin hiçbir sakıncası yoktur” dedi.
 
Geri
Top