Türkçe Eşi görülmemiş anlamında kullanılan sözcük

• Konuyu açan Konuyu açan OBir
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

OBir

MEB
Özel üye
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde "eşi görülmemiş" anlamında kullanılan bir sözcük vardır?

A) Boğaz’ın sisle kaplı olduğunu, ön güvertede bir yer bulup oturunca fark etmişti.
B) Bu sözlerde gerçek payı ne kadar çoksa hayal payı da o kadar çoktur.
C) Hikmet Bey’in kurum ve edası, her zamankinden belki yüz kat fazlaydı.
D) Bu harikulade filmi herkesin izlemesini öneriyorum.

Çözüm
Doğru cevap: D) Bu harikulade filmi herkesin izlemesini öneriyorum.

Açıklama:

• A, B ve C seçeneklerindeki cümleler sıradan, daha önce de karşılaşılabilecek durumları ifade ediyorlar.
  • D seçeneğindeki "harikulade" sözcüğü ise, "çok güzel, olağanüstü, eşsiz" anlamlarına gelmektedir. Bu kelime, filmin daha önce görülmemiş, benzersiz bir özellik taşıdığını vurgulamaktadır. Dolayısıyla, "eşi görülmemiş" anlamına en yakın ifadeyi içeren seçenek budur.
Diğer seçeneklerdeki kelimelerin anlamları:

• Sisle kaplı: Bir şeyin sisle örtülü olması
  • Gerçek payı: Bir şeyin gerçek olma oranı
  • Kurum ve eda: Bir kişinin davranışları, tavırları
Sonuç olarak, "eşi...
Doğru cevap: D) Bu harikulade filmi herkesin izlemesini öneriyorum.

Açıklama:

• A, B ve C seçeneklerindeki cümleler sıradan, daha önce de karşılaşılabilecek durumları ifade ediyorlar.
  • D seçeneğindeki "harikulade" sözcüğü ise, "çok güzel, olağanüstü, eşsiz" anlamlarına gelmektedir. Bu kelime, filmin daha önce görülmemiş, benzersiz bir özellik taşıdığını vurgulamaktadır. Dolayısıyla, "eşi görülmemiş" anlamına en yakın ifadeyi içeren seçenek budur.
Diğer seçeneklerdeki kelimelerin anlamları:

• Sisle kaplı: Bir şeyin sisle örtülü olması
  • Gerçek payı: Bir şeyin gerçek olma oranı
  • Kurum ve eda: Bir kişinin davranışları, tavırları
Sonuç olarak, "eşi görülmemiş" anlamına en uygun sözcük olan "harikulade", D seçeneğinde kullanılmıştır.

Çözüm

Mesajınızı yazın...
Geri