Sevgili Dilek, arkadaşım, merhaba
Nasılsın, inşallah iyisindir. Eğer beni sorarsan ne batıyorum ne çıkıyorum. İki arada bir derede gidip geliyorum. Allah (c.c.)’a çok şükür sağlığım çok iyi ama. Hatta fazla bile iyi (5 kilo kadar)Mektubuma nasıl bir giriş yapayım bilmiyorum. Sana ne kadar teşekkür etsem ne kadar dua etsem azdır. Afyon’dan kimsenin beni hatırlamadığını zannediyordum. Ama hatırlayanlar da varmış. İçimizdeki iyi niyetli çocuklara ne oldu?? Bilmiyorum.. Gülten’le bir iki kere telefonlaştık fakat o eski yakınlıkla değil. Sonra ne o aradı ne de ben aradım. Geçen sefer Afyon’a geldiğimde Nursel’in doğum yaptığını duydum. Sevinerek ve elimde ufak bir hediyeyle hayırlı olsun demeye gittim. İlk önce beni tanımadı. Bu kadar mı yabancılaştık? Neyse oturduk hoş beş ettik. Ben onun o da benim adres ve telefonumu aldı. İlk önce ben onu aradığım için ikinci adımı ondan bekledim ama o adım asla gelmedi. Artık kafama takmamaya çalışıyorum..
Senin gibi iki sene önce de eski bir arkadaşım aradı. Telefonu kapattıktan sonra sevinçten ağladım (senin telefonunda olduğu gibi)Onunla da arada telefonlaşıp mektuplaşıyoruz. Mektıpla karşı karşıya oturup konuşuyormuş gibi olmuyor ama en azından iyilik haberini alıyorum.
Ben bazen mektup yazamıyorum. Büyük bir suçluluk duygusu altında eziliyorum ama olmuyor. Yazdığım mektup kalemin ucundan akıp gitmeli, ne yazacağım diye düşünmemeliyim. Eğer sen de bana yazmaya karar verirsen hiçbir zaman “çok zaman geçti, artık yazmam” deme. Bir araya gelme ihtimalimiz çok az olduğuna göre senden altı ayda bir de olsa mektupla halini hatrını öğrenmek isterim.
Ben benden fazla bahsettim, şimdi sıra sende. Yüz yüze eminim yine o deli dolu Dilek’sin. Ama yıllar insandan ufak ufak bir şeyler çalıyor. Senden neler çaldı?
Bugün doğum günüm. Mektubu ne zaman göndereceğim bilmiyorum. Yine de bugün yazmak istedim. Saat gece 01.49.
Senden her zaman mektup ve telefon bekleyeceğim. İçinden ne geçiyorsa iyi ve ya kötü. Birine anlatmak istersen seni gerçekten dinleyecek biri var unutma.
Allah (c.c.)’a emanet ol canım kardeşim.