Eşler arasında ideal yaş farkı ne olmalı?

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
İşte farklı bakıl açıları...

Otobüste, kafede, ofiste hep aynı konu: Nasıl olur da 71 yaşındaki bir adam, 17’lik bir genç kızla evlenir? Peki, evlilikte erkekle kadın arasındaki ideal yaş farkı nedir? Uzmanlar, erkeğin kadından büyük olmasını öneriyor. Ama kaç yaş? Neredeyse evrensel olarak kabul edilen formül de şu: Erkeğin yaşını ikiye böl, çıkan sayıya yedi ekle, işte kadının ideal yaşı. Bakalım herkes aynı fikirde mi?

AŞK YAŞA BAKMAZ
Aradaki yaş farkının önemli olduğuna inanmıyorum. Aşk gibi tanımlanamayan,
sayılamayan, insanı ne zaman çarpacağı belli olmayan bir duyguyu belli rakam aralıklarına hapsedemeyiz. Aşkın yaşını dikte etmek kimsenin haddi değildir. Ama dikkatinizi çekerim, aşktan bahsediyorum, iş cinsel meselelerse o zaman durum farklıdır.

SİREN ERTAN / MODACI
Anlaştıktan sonra...
Hiç bilmediğim, hakkında düşünmediğim bir konu bu. Yaş farkının ne olması gerektiği üzerine kesin bir şey söyleyemem, fakat anlaştıktan sonra farkın
önemli olmadığını düşünüyorum.

AYŞE ÖZYILMAZEL / KÖŞE YAZARI
Çok fark olursa evlilik biter

Aslında yaş önemli değil ama fark çok olursa evliliğin devam edeceğine
inanmıyorum. Makul bir fark olmasını doğru bulabiliriz. Mesela fark Halis Toprak örneğinde olduğu gibiyse, bu zaten fark değildir, acayip bir şeydir.

BEHZAT UYGUR / OYUNCU
Evliliğin yaş farkıyla ilgisi yok
Yaş konusunda bir şey söylemek zor ama evlilik kurumunun yaş farkı ya da huy gibi şeylerle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu niyetle ilgilidir.
Kızlarımız ve erkeklerimiz reşit olduktan ve belli bir olgunluğa eriştikten
sonra evlilik yapmalı. Normali budur.

TUBA ÖZAY / MODEL
Jenerasyon farkı sorun

Bu konuda kesin yargıda bulunmak imkansız. Çünkü yaş farkı, kişilerin anlaşmasıyla aşılabilir. Birbirine yakın yaşlarda evlenmek, özellikle kadınlar erken yaşlandıkları için pek iyi olmayabilir. Erkek daha geç olgunlaştığından, biraz yaş farkı olması normal. Çok yaş farkı, beraberinde jenerasyon farkını da getirir. Paylaşılan şeyler açısından kopukluk yaşanabilir.

BÜLENT BUDAK / PSİKOLOG
Üç-beş yaş normal

Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değildir. Fiziksel yaş ve duygusal yaş bağlamlarında değerlendirmeler farklıdır. Üç-beş yaş fark normaldir
diyebiliriz ama tek başına fiziksel yaşı düşünmemek gerekir. Duygusal olarak
olgunlaşma süreci de önemsenmelidir. Olgunlaşma yaşı da uygunsa, normal bir birliktelikten bahsedebiliriz.

ASUMAN DABAK / OYUNCU
15 yaşa kadar normal

Aradaki yaş farkının kaç olması gerektiği, kişiye göre değişen bir durumdur.
İnsanın yaşla ilgili takıntıları varsa sıkıntı yaratabilir. Benim için böyle bir şey söz konusu değil. Farkın 15 yaşa kadar olması bence normal. Ama daha büyük farktan söz ediyorsak, iyi olmaz.

EMEL YILDIRIM / NİKAH MEMURU
En fazla altı olmalı

En fazla altı yaş normal. Yaşların da dengi dengine olmasıyla daha sağlıklı bir evlilik temeli atılabilir. Nikah dairemizde pek fazla yaş farkı olan çiftle karşılaşmadık. İnsanlar aynı pencereden hayata bakabilmelidir.

CEM ASLITÜRK / TERAPİST
Erkekler geç olgunlaşır

Kadınlarla erkeklerin doğaları farklıdır. Erkeklerin olgunlaşma süreleri daha
uzundur. Dört-yedi yaş arası fark normal. Bu da kadın ve erkek arasındaki doğal süreçlerin tamamlanmasıyla ilgilidir.

Bende erkek kesınlıklee kadından (en az 5yaş) buyuk olmalı .. çünküü kadınlar cabuk yaslanıyorlar erkek 40 yaşındayken pek fazla göztermezz ama kadın 40a geldıgınde en az 5 yaş fazla gösterir :) genetiksel bi durum

Geri