
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz karanfil (yoksa 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet karanfil)
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı süzme bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Küçük bir tencere alıyoruz. İçerisine şeker, limon suyu, bal, su, toz zencefil ve toz karanfil( karanfilin toz hali yoksa 3/4 adet bütün olarak atın, en son çıkartmayı unutmayın) 15/20 dakika kadar bir taşım kaynatıyoruz.
- Ocaktan alıp şurup kıvamına gelene kadar bekletiyoruz.
- Fırın tepsisi veya fırın kağıdı üzerine kaşığın ucuyla minik yuvarlaklar bırakıyoruz.
- 25 dakika kadar soğumasını bekliyoruz.
- En son üzerine hafif pudra şekeri serpiyoruz. Pastilimiz hazır
Çayınızın içerisine atarak veya pastil usulü kullanbilirsiniz.