Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Malzemeler:1 litre süt (tercihen tam yağlı)1 yemek kaşığı yoğurt mayası (ya da 2-3 yemek kaşığı doğal yoğurt)1 adet taze ananas (veya 1 kutu konserve ananas)İsteğe bağlı: bal veya şeker (tatlandırmak için)Yapılışı:Sütü Kaynatın:Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bu, sütün yoğurt yapımı için uygun kıvama gelmesini sağlar.Sütü Soğutun:Kaynayan sütü ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Sütün ılık olması önemlidir; parmağınızı soktuğunuzda dayanabileceğiniz bir sıcaklıkta olmalı (yaklaşık 40-45°C).Yoğurt Mayalama:Ilık sütün içine yoğurt mayasını veya doğal yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu, sütün yoğurt haline gelmesini sağlayacaktır.Mayalama İşlemi:Karışımı temiz bir kaba alın ve üzerini bir bez veya kapakla örtün. Sıcak bir yerde (örneğin, fırın içinde veya kalın bir örtüye sarılmış şekilde) 4-6 saat bekletin. Bu süre sonunda yoğurt kıvamını alacaktır.Ananas Hazırlığı:Taze ananas kullanıyorsanız, kabuğunu soyup küçük parçalara ayırın. Konserve ananas kullanıyorsanız, suyunu süzün ve küçük parçalara bölün.İsteğe bağlı olarak ananasları bir tavada hafifçe şeker veya bal ile karamelize edebilirsiniz. Bu, yoğurda ekstra bir lezzet katacaktır.Yoğurdu Karıştırma:Mayalanmış yoğurdu buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra, hazırladığınız ananas parçalarını yoğurda ekleyin ve karıştırın. İsterseniz bal veya şeker ile tatlandırabilirsiniz.Servis:Ananaslı yoğurdu kaselere alın ve üzerine biraz daha ananas parçaları ekleyerek servis yapın. Dilerseniz nane yaprakları veya tarçın ile süsleyebilirsiniz.İpuçları:Yoğurt mayalarken sütün çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi takdirde yoğurt tutmayabilir.Ananasın ekşi tadını seviyorsanız, taze ananas kullanabilirsiniz. Daha tatlı bir lezzet isterseniz konserve ananas tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun!
Afiyet olsun!