• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Evde Diş Çekme

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Herkesin mutlaka çocukken başına gelmiştir. Bir tatil planı yaptığımızda ya da seyahat için bir bölgeye gittiğimizde aniden çocuğumuzun diş ağrısı ile karşılaşırız. O durumda imkanlar yeteri kadar uygun değilse başımızın çaresine bakmayı düşünürüz. İşte böyle durumlarda sizlere en azından gelişi güzel değil de belli kurallar dahilinde çekimini nasıl yapacağınızı anlatmaya çalıştık
. Tabi öncelikli tavsiyemiz bir sağlık kuruluşundan yardım almanız. Ancak böyle bir durumun imkânı olmadığı zamanlarda “Evde Diş Çekimi Nasıl Yapılır” yazımız sizlere yardımcı olacaktır
.İşte Evde Dişimi Nasıl Çekerim, Evde Diş Çekme Nasıl Olur, Evde Diş Çekme Yöntemleri, Evde En Kolay Diş Çekme Yöntemi ve Evde Çürük Diş Nasıl Çekilir hakkında tüm detaylar…

Evde Diş Çekme Nasıl Olur?​

Çocuklar 6-7 yaşlarında ilk dişlerini düşürürler. Sallantıda olan bazen kendi kendine düşerken inat edip düşmeyen dişler içinde farklı farklı uygulamalar yapılır. Bir dişi hazır olmadan çekmek gereksiz ağrıya, kanamaya ve enfeksiyona neden olabilir. Bu durumda öncelikle çıkarılacak dişi sağa sola sallayarak çıkarılmaya müsait olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer diş kolayca sağa sola sallanıyorsa bu durum dişin çıkarılmaya hazır hale geldiğinin bir göstergesidir.


Sonrasında ise ilk olarak, çocuğunuzu dişi diliyle ileri geri ve yanlara doğru hareket ettirmesini sağlayın. Siz ya da çocuk elini kullanarak dişi sallayabilir eğer diş hareket etmiyorsa ya da dişe dokunulduğu zaman bir ağrı oluşuyorsa henüz dişi çıkarmak için çok erken olabilir. Tabi burada elinizin temiz ve steril olması önemli bir unsur.

Dişin kanayıp kanamadığını mutlaka kontrol edin. Sallanan bir diş bir yandan diğer yana hareket ettirildiğinde kanamamalıdır. Çocuğa dişi çıkarmak isteyip istemediğini sorun. Çünkü dişi aniden çekmek çocuğu ürkütebilir ve direnirse gereksiz ağrıya neden olabilir. Böyle bir durumda dişinin çekilmesini istemiyorsa dişi çekme işlemini derhal sonlandırın ve en yakındaki bir diş doktoruna başvurun.

evde çürük diş çekme yöntemleri
Eğer çocuk diş çekimini kabul ediyorsa çocuğu rahatlatın ve sakinleştirin. Çünkü dişi çıkarma esnasında hareketsiz kalması gerekecek. Daha sonra diş bölgesini temizlemek için pamuk veya gazlı bez kullanın. Eğer bunlardan herhangi biri yanınızda yoksa mendil kullanabilirsiniz. Bir parça steril gazlı bez alın ve başparmağınız ile işaret parmağınızın arasına yerleştirin. Enfeksiyon riskini daha da azaltmak için, dişi elle değil, deriye veya diş etine değmeyecek şekilde steril gazlı bezle çekerek çıkarın.
Dişi sıkıca alın ve çekin. Gazlı bez kullanarak dişi alın ve dışarı çekin. Diş eti dişini gevşetmeye yardımcı olmak için bunu yaparken nazikçe döndürmek mümkündür. Diş yeterince yumuşaksa kolay ve az dirençle çıkmalıdır. Sert bir çekişten sonra ortaya çıkmazsa, henüz hazır değildir. Devam etmeyin yoksa çocuğa zarar verir. Çocuk dişi kendisi çıkarmak da isteyebilir bu durumda ona yardımcı olun. Diş kolaylıkla çekildiyse herhangi bir sorun yok hemen diş çekilen bölgeye gazlı bez ile tampon uygulayın, çocuğa 10 dakika koyduğunuz gazlı bezi ısırmasını söyleyin. Bunu yapmak hızlıca diş çekilen bölgenin iyileşmesine ve kanamanın durmasına yardımcı olur.
Ağzınızı tuzlu suyla çalkalayın. Diş problemsiz çıksa bile çocuğun ağzında yine de açık bir yara olacaktır. Enfeksiyonlardan kaçınmak için, çıkardıktan sonra tuzlu suyla durulayın. Diş çekildikten sonra her gün yıkamaya devam edin (en az birkaç gün). Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ikametinize döndüğünüz zaman veya bir yerleşim yerine ulaştığınız zaman en yakın bir doktoruna çocuğunuzu göstermeniz yararınıza olacaktır.

Evde Diş Çekmenin Zararları Nelerdir?​

Evde diş çekimi yapmak bazen çok kötü sonuçlarla neden olabilir. Bu yüzden çocuğunuz ya da kendiniz ile ilgili bir diş probleminiz varsa mutlaka bir diş doktoruna danışmanız gerekebilir. Yanlış diş çekimi bazı problemlere yol açabilir, bunlardan en önemlisi çene kemiğinin zarar görmesidir. Çocuklarda da erken süt diş çekimleri; ileri yaşlarda çapraşık diş sürmelerine, estetik, psikolojik ve fonksiyonel kayıplara yol açmaktadır. En dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de dişin apseli olması. Eğer diş apseli ise herhangi bir diş doktorundan hemen randevu alın.

Diş konusu çok hassas bir sağlık konusudur. Yanlış diş tedavileri yüzünden zarar gören birçok insan mevcut. Yanlış diş tedavisine maruz kalmamak için diş doktoruna gitmeden önce araştırma yapmanızı öneririz. Dişinizi hafife almayın. Sağlıkla kalın…
 
Geri
Top