Malzemeler:
- 500 ml sade yoğurt (tercihen ev yapımı veya doğal yoğurt)
- 1 su bardağı karışık meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, üzüm, ananas gibi meyveler)
- 1-2 yemek kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
- İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı vanilya özütü veya tarçın
Hazırlık:
- Meyveleri Hazırlayın:
- Meyveleri iyice yıkayın ve küçük parçalara doğrayın. Eğer muz kullanıyorsanız, dilimleyebilirsiniz. Çilek, kivi gibi meyveleri de küp küp doğrayın.
- Yoğurdu Hazırlayın:
- Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer yoğurt çok koyu ise, biraz süt ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
- Tatlandırın:
- Yoğurdu tatlandırmak isterseniz, bal veya pekmez ekleyin. Vanilya özütü veya tarçın da ekleyerek aromasını zenginleştirebilirsiniz.
- Meyveleri Ekleyin:
- Hazırladığınız meyveleri yoğurdun içine ekleyin ve hafifçe karıştırın. Meyveleri yoğurdun üzerine süs olarak da yerleştirebilirsiniz.
- Servis Yapın:
- Karışık meyveli yoğurdu kaselere bölüştürün ve dilerseniz üzerine biraz daha bal, tarçın veya granola serperek servis yapın.
İpuçları:
- Meyveleri mevsimine göre seçebilirsiniz. Yaz aylarında çilek, kiraz, şeftali gibi meyveler kullanabilirsiniz. Kışın ise elma, armut, muz gibi meyvelerle lezzetli bir karışım yapabilirsiniz.
- Eğer daha yoğun bir tat isterseniz, yoğurdunuzu bir gece önceden süzme yoğurt olarak hazırlayabilirsiniz.
- Vegan bir seçenek isterseniz, yoğurt yerine Hindistan cevizi yoğurdu veya badem yoğurdu kullanabilirsiniz.



Not benim en cok yaptigim meyveli yogurt