• Merhaba Ziyaretçi.
    "Bahar geldi hoşgeldi 🌼🍃"
    konulu fotoğraf yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizleri de objektifinize takılan bir bahar resmiyle yarışmada görmek isteriz...

Konuya cevap yaz


Malzemeler:

  • 500 ml sade yoğurt (tercihen ev yapımı veya doğal yoğurt)
  • 1 su bardağı karışık meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, üzüm, ananas gibi meyveler)
  • 1-2 yemek kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı vanilya özütü veya tarçın

Hazırlık:

  1. Meyveleri Hazırlayın:
    • Meyveleri iyice yıkayın ve küçük parçalara doğrayın. Eğer muz kullanıyorsanız, dilimleyebilirsiniz. Çilek, kivi gibi meyveleri de küp küp doğrayın.
  2. Yoğurdu Hazırlayın:
    • Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer yoğurt çok koyu ise, biraz süt ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
  3. Tatlandırın:
    • Yoğurdu tatlandırmak isterseniz, bal veya pekmez ekleyin. Vanilya özütü veya tarçın da ekleyerek aromasını zenginleştirebilirsiniz.
  4. Meyveleri Ekleyin:
    • Hazırladığınız meyveleri yoğurdun içine ekleyin ve hafifçe karıştırın. Meyveleri yoğurdun üzerine süs olarak da yerleştirebilirsiniz.
  5. Servis Yapın:
    • Karışık meyveli yoğurdu kaselere bölüştürün ve dilerseniz üzerine biraz daha bal, tarçın veya granola serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Meyveleri mevsimine göre seçebilirsiniz. Yaz aylarında çilek, kiraz, şeftali gibi meyveler kullanabilirsiniz. Kışın ise elma, armut, muz gibi meyvelerle lezzetli bir karışım yapabilirsiniz.
  • Eğer daha yoğun bir tat isterseniz, yoğurdunuzu bir gece önceden süzme yoğurt olarak hazırlayabilirsiniz.
  • Vegan bir seçenek isterseniz, yoğurt yerine Hindistan cevizi yoğurdu veya badem yoğurdu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun! 🍓🍌🥝


Not benim  en cok  yaptigim   meyveli yogurt


Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir?
Geri
Top