2 kilo sut
6 kaşık sirke (fark etmez üzümde elmada) olur
Hazırlanışı
Sütü tencereye koyun kaynamaya yakın sirkeyi ilave edin. bir iki defa kapristir zaten kıvam aldığını göreceksiniz biraz kaynayınca söndürün. delikli bir tülbentle süzün üzerine ağırlık koyarak iki saat bekletin.
peyniriniz hazır çok dayansın istiyorsanız süzdüğünüz suyun içerisine tuz atin bir kavanoza koyun peyniri dilimleyin içinde saklayın ve afiyetle yiyin. Bu tarifi çoğaltabilirsiniz
6 kaşık sirke (fark etmez üzümde elmada) olur
Hazırlanışı
Sütü tencereye koyun kaynamaya yakın sirkeyi ilave edin. bir iki defa kapristir zaten kıvam aldığını göreceksiniz biraz kaynayınca söndürün. delikli bir tülbentle süzün üzerine ağırlık koyarak iki saat bekletin.
peyniriniz hazır çok dayansın istiyorsanız süzdüğünüz suyun içerisine tuz atin bir kavanoza koyun peyniri dilimleyin içinde saklayın ve afiyetle yiyin. Bu tarifi çoğaltabilirsiniz