HAZIRLANIŞI
Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır. El eleği ile de boylarına göre nohut ayrımı yapılır ve kavrulur..
Tavlama denilen birinci kavurmadan sonra, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir. Bu sürede birbirini pişirir.
İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonra kuru bir yere serilerek 15-20 gün dinlendirmeye bırakılır. Bu dinlendirme süresiı az olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olur.
Birinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur. Bu kırık nohut tekrar kavrularak kırık leblebi yapılır.
Son tavlamadan sonra, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur. Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur. Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur.
Bir veya iki gün sonra isteğe göre bu leblebi yeniden kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir.
Afiyet olsun!
Alıntı
Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır. El eleği ile de boylarına göre nohut ayrımı yapılır ve kavrulur..
Tavlama denilen birinci kavurmadan sonra, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir. Bu sürede birbirini pişirir.
İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonra kuru bir yere serilerek 15-20 gün dinlendirmeye bırakılır. Bu dinlendirme süresiı az olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olur.
Birinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur. Bu kırık nohut tekrar kavrularak kırık leblebi yapılır.
Son tavlamadan sonra, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur. Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur. Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur.
Bir veya iki gün sonra isteğe göre bu leblebi yeniden kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir.
Afiyet olsun!
Alıntı