Bir inşaata amele alınacaktır. Alınacak elemanları, kalfa Cemal! in seçmesi istenir.
Adaylar kalabalıktır. Bu durumda Cemal sınav yapmaya karar verir.
- Pize bir kisi lazımdur. Pu nedenle sizu imtihan edeceğum.
Bir ara gözü Temel' e ilişir. Burnundan tanımıştır. Hemşerisini işe almak ister.
Önce Temel! i sınava alır ve sorar:
- Hemşerum söyle baa bakalum... Sana üç kuzu verdum, sonra iki kuzu daha verdum.
Kaç kuzu oldi?
- Altı tane oldi.
Cemal biraz bozulur ama çaktırmaz.
- Tabi bu soru biraz zor oldu, piraz taha kolayini sorayum. Sana iki kuzu verdum, sonra bir tane
taha verdum, kaç etti?
- Tört kuzi oldi.
Cemal sinirlenir ama hemsehrisinide işe almak ister. Peçi, bir kuzu verdim, sonra bir kuzi taha
verdum kaç etti?
- Üç etti.
Bunun üzerine Cemal iki tokat çakar ve tekrar sorar. Pir kuzi verdum, kaç kuzin oldi?
- İçi tane.
Cemal iyice sinirlenir ve Temel! i iyice döver.
- Ulan hemşeru teyup işe almak istedumi sen de tam salakmişsun. Ula sağa pir kuzi vermişsem pir kuzin olur anladun mi?
- Olir mi? der Temel.
- Penum evde bir kuzi de kendumin var.
Adaylar kalabalıktır. Bu durumda Cemal sınav yapmaya karar verir.
- Pize bir kisi lazımdur. Pu nedenle sizu imtihan edeceğum.
Bir ara gözü Temel' e ilişir. Burnundan tanımıştır. Hemşerisini işe almak ister.
Önce Temel! i sınava alır ve sorar:
- Hemşerum söyle baa bakalum... Sana üç kuzu verdum, sonra iki kuzu daha verdum.
Kaç kuzu oldi?
- Altı tane oldi.
Cemal biraz bozulur ama çaktırmaz.
- Tabi bu soru biraz zor oldu, piraz taha kolayini sorayum. Sana iki kuzu verdum, sonra bir tane
taha verdum, kaç etti?
- Tört kuzi oldi.
Cemal sinirlenir ama hemsehrisinide işe almak ister. Peçi, bir kuzu verdim, sonra bir kuzi taha
verdum kaç etti?
- Üç etti.
Bunun üzerine Cemal iki tokat çakar ve tekrar sorar. Pir kuzi verdum, kaç kuzin oldi?
- İçi tane.
Cemal iyice sinirlenir ve Temel! i iyice döver.
- Ulan hemşeru teyup işe almak istedumi sen de tam salakmişsun. Ula sağa pir kuzi vermişsem pir kuzin olur anladun mi?
- Olir mi? der Temel.
- Penum evde bir kuzi de kendumin var.