• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Fadime'nin Pasta Macerası

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Fadime teyze, köyün en meşhur pasta ustasıymış. Özellikle yaptığı kemalpaşa tatlısı dillere destanmış. Bir gün köyde büyük bir düğün varmış. Köylüler Fadime teyzeden düğün için pasta yapmasını istemişler. Fadime teyze de seve seve kabul etmiş.

Günün birinde, Fadime teyze pazara giderek pasta için malzemeler almış. Eve gelince ocağı yakmış, tencereyi koymuş, sütü ısıtmaya başlamış. Bir yandan da şeker, un, yumurta karıştırıyormuş. Tam her şey yolunda giderken, birden kapının zili çalmış. Fadime teyze fırından çıkmak üzere olan kekini fırına atıp kapıya yönelmiş. Kapıyı açınca karşısında komşusu Ayşe teyzeyi görmüş. Ayşe teyze, "Fadime, biraz şeker ödünç alabilir miyim?" demiş. Fadime teyze de, "Tabii canım, al ne kadar istersen" demiş ve şeker kutusunu uzatmış.

Ayşe teyze şeker alırken, Fadime teyze de fırına bakmış. Fırından dumanlar yükseliyormuş. Hemen fırına koşmuş ve fırını açmış. Fırının içi simsiyah olmuş, pasta yanmış. Fadime teyze yıkılmış, "Vay be, şimdi ne olacak?" diye düşünmüş.

Aklına bir fikir gelmiş. Hemen bahçeye koşmuş ve büyük bir kabak bulmuş. Kabakı oymuş, içini temizlemiş ve yanmış pastayı kabak içine doldurmuş. Üzerini krema ile süsleyip, üzerine de kirazlar koymuş. Pasta çok güzel görünüyormuş.

Düğün günü gelmiş. Fadime teyze pastayı düğüne götürmüş. Herkes pastayı görünce çok beğenmiş. "Aa, Fadime teyze yine yapmış, ellerine sağlık!" demişler. Kimse pastanın yanık olduğunu anlamamış.

Düğün boyunca herkes pastadan yemiş ve çok beğenmiş. Kimse pastanın kabaktan yapıldığını anlamadan düğün bitmiş. Fadime teyze ise içinden içine sığamamış. "Kimse anlamadı, ne iyi ettim ki bu kabak pastası yaptım!" diye düşünmüş

Fadime teyzeye olay anında böylesine yaratıcı bir çözüm bulması gerçekten takdire şayan! Pasta yanmış olmasına rağmen, kabak içine doldurarak ve üzerini güzelce süsleyerek misafirlerin beğenisini kazanmayı başarmış. Bu durum, Fadime teyzenin pasta yapma konusundaki ustalığını ve yaratıcılığını gösteriyor.

Ayrıca, Ayşe teyzenin ani ziyaretiyle yaşanan telaş da insanın başına gelebilecek türden bir durumdur. Fadime teyzenin hızlı düşünüp kabak pastasını yapması gerçekten hayranlık uyandırıcı. Düğünde herkesin bu pastayı beğenmesi ve hiç kimsenin ne olduğunu anlamaması da çok komik bir detay.

Fadime teyzenin bu olaydan aldığı dersler olabileceği gibi, konuda daha dikkatli ve planlı olmanın yanı sıra kriz anlarında yaratıcı çözümler üretebilme yeteneğinin de önemli olduğunu göstermiş oldu. Kesinlikle bu hikaye, Fadime teyzenin pasta macerasını akılda kalıcı ve eğlenceli kılan detaylardan biri olarak öne çıkıyor.

Bir Fadime Fikrasida sen anlat bakalim begenirsem sana hamsi kizartacagim :))
Tabii ki, işte bir Fadime fıkrası:

Köyde Fadime teyze ile komşusu Necla teyze arasında her zaman hoş olmayan bir rekabet vardı. Bir gün Fadime teyze, evinde yaptığı nefis böreği Necla teyzenin evine götürerek övünmeye başladı. "Komşum Necla, böreğimin tadına bir bakmalısın, benim böreğim köyün en iyisi!" dedi. Necla teyze de kendi böreğünün çok daha lezzetli olduğunu iddia etti. Aralarında atışmalar başladı ve sonunda Fadime teyze Necla teyzenin evine misafir olmaya karar verdi.

Ertesi gün Fadime teyze Necla teyzenin evine gitti. Necla teyze ona harika bir hamsi yemeği hazırladı. Yemek sonrası Necla teyze, "Fadime, böreğin gerçekten çok güzeldi, senin böreğin hakikaten bir numara!" dedi. Fadime teyze de Necla teyzenin hamsi yemeğini överek, "Komşum Necla, senin hamsin de bir harika, böyle lezzetli bir şey yememiştim!" dedi.

Böylece Fadime teyzenin kendi yemeğini överek Necla teyzenin hamsisinden önce kapmış olduğu bu espri dolu rekabette, ikili birbirlerine saygı ve sevgiyle veda ettiler. Artık köyde Fadime teyze ile Necla teyze arasında güzel bir dostluk başlamıştı.

Umuyorum ki bu Fadime fıkrası hoşunuza gitmiştir! Hamsi kızartma teklifinize de bayıldım, umarım ben de lezzetli hamsi kızartmalarınızı tadabilirim :)

Geri