TALAŞ HAMURU
4 ölçü talaş
2 ölçü un
1 bardak su
derin bir kaba talaş konur. un ile suyu boza halinde çırpın sonra talaşla karıştırın. iyice yoğurun. işte bu kadar
MACUN
1 ölçü tuz
1/2 ölçük kola( dantel kolası)
2/3 ölçü su
kola ateşe dayanıklı bir kabda su ile eritilir. içine tuz ilave edilir ve yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. macun hazıııııırrrrrr.
KAĞIT HAMURU
kağıt
nişasta yada un
tutkal
yırtılmış kağıtların üzerine kaynar su ilave edin, 2-3 gün bekletin.kağıtlar yumuşadıktan sonra iyice sıkarak suyunu süzün. sonra bu sıkılan kağıtlarıtifterek ufalayın. daha sonra nişastayla suyu muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. sonra kağıtlarla karıştırıp iyice yoğuruyoruz. biraz da tutkal koyarsak daha iyi olur arkadaşlar....
SÜS HAMURU
(bu hamurdan boncuklar da yapabilirsiniz arkadaşlar bembeyaz oluyor çok güzel)
2 bardak tuz
2/3 bardak su
karıştırılıp ataşta pişirilir. daha sonra 1 bardak nişasta 1 bardak suyla eritilip karıştırılarak sıcak karışıma ilave edilir.bu karışım elle toparlanacak kıvama gelene kadar yoğurulaur. hamuru esnekleştirmek için damla damla su ilave edilerek yoğurulur.
TUZ SERAMİĞİ
2 bardak un
1 bardak tuz veya şap
su
toz boya
bunların tümü aynı anda karıştırılır. kıvama gelince tamamdır.
TÜM HAMURLARI TOZ BOYA KARIŞTIRIP RENKLENDİREBİLİRSİNİZ.