Fasulyeler ipe dizilir, ayaklar için üçer tane takılır, en son olarak ayak yerine antep fıstığının kabukları ortadan ikiye ayrılarak takılır. Fasulyenin ipleri patatesin uygun yerlerinden geçirilerek ayaklar monte edilir. Ve uygun yerlerde iplik düğüm edilip bırakılır, istenirse üstünden boyanır. 5 tane fasulyenin ipe dizilerek boyun yerine takılması ve baş olarak tek bir tanenin ters çevrilip yapıştırılması gerekir. Yapraktan kulakları ve yarısı kısılmış kibrit çöplerinden boynuzları takılır, yüz ifadesi verilir. Başınan sırtına kadar olan kısma (patatese kadar) kahverengi yün ve yılbaşı püsküllerinden yelesi takılır, yünden hazırlanmış kuyruk ilave edilir.
Araç ve Gereçler :
1- 100 gr. fasulye (beyaz veya barbunya fasulye.)
2- Bir büyük patates.
3- İnce yılbaşında kullanılan püsküller.
4- Yün, kibrit çöpü, ip.
Araç ve Gereçler :
1- 100 gr. fasulye (beyaz veya barbunya fasulye.)
2- Bir büyük patates.
3- İnce yılbaşında kullanılan püsküller.
4- Yün, kibrit çöpü, ip.