2011 - felsefik aşk cümleleri
Ve aşk iki kez geldiğinde
Ve iki kez yalan söylediğinde
Bir daha asla sevmemeye karar verdik,
Böylesi adilaneydi,
Bize ve aşkın kendisine...
...Ne merhamet dileniriz
Ne de Mucize;
Yaşayacağız,
Öleceğiz...
Charles Bukowski
Bazen birinin yokluğuna o kadar alışırsınız ki, başka birinin gelip o boşluğu doldurmasından korkarsınız.
Balzac
"hep olmayacakları mı ister insan…
hep olmayacağa mı yönlendirir
yoksa olayları
içimdekiler eylül dansından geri kalanlar ver elini olric…
aşk´ın bizi bıraktığı sahilden başlayıp
...bırakalım içimizdeki
tüm gereksiz cam kırıklarını…''
Oğuz Atay
"Bir kadınla üç şey yapabilirsin: Ya onu seversin, ya onun için acı çekersin ya da onu yazarsın."
-Justine
Yıldızların ateşinden kuşku duy;
Güneşin hareketinden kuşku duy;
Gerçeğin doğruyu söylediğinden kuşku duy;
Ama sevgimden kuşku duyma
Shakespeare
"Birine ya da bir şeye sadık olmak zorundaysam, öncelikle kendime sadık davranmalıyım. Gerçek aşkı arıyorsam, karşıma çıkan ortalama aşkları defterden silmeliyim. Edindiğim azıcık deneyim bana gösterdi ki, kimse herhangi bir şeyin efendisi değildir, hepsi sadece bir yanılsamadır; maddi zenginlikler de, ruhsal zenginliklerde. Çantada ... keklik sandığını kaybetmiş olan kişi, sonunda hiçbir şeyin ona ait olmadığını öğrenir.
Ve hiçbir şey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir; bugün ömrümün ilk(ya da son) günüymüş gibi yaşamam daha doğru."
Paulo Coelho
Tamam mesafeler aşka engel değildir ama,
Ben burada ağlasam onun yanakları ıslanır mı orada" ?
Fiddler on the Roof
Ve aşk iki kez geldiğinde
Ve iki kez yalan söylediğinde
Bir daha asla sevmemeye karar verdik,
Böylesi adilaneydi,
Bize ve aşkın kendisine...
...Ne merhamet dileniriz
Ne de Mucize;
Yaşayacağız,
Öleceğiz...
Charles Bukowski
Bazen birinin yokluğuna o kadar alışırsınız ki, başka birinin gelip o boşluğu doldurmasından korkarsınız.
Balzac
"hep olmayacakları mı ister insan…
hep olmayacağa mı yönlendirir
yoksa olayları
içimdekiler eylül dansından geri kalanlar ver elini olric…
aşk´ın bizi bıraktığı sahilden başlayıp
...bırakalım içimizdeki
tüm gereksiz cam kırıklarını…''
Oğuz Atay
"Bir kadınla üç şey yapabilirsin: Ya onu seversin, ya onun için acı çekersin ya da onu yazarsın."
-Justine
Yıldızların ateşinden kuşku duy;
Güneşin hareketinden kuşku duy;
Gerçeğin doğruyu söylediğinden kuşku duy;
Ama sevgimden kuşku duyma
Shakespeare
"Birine ya da bir şeye sadık olmak zorundaysam, öncelikle kendime sadık davranmalıyım. Gerçek aşkı arıyorsam, karşıma çıkan ortalama aşkları defterden silmeliyim. Edindiğim azıcık deneyim bana gösterdi ki, kimse herhangi bir şeyin efendisi değildir, hepsi sadece bir yanılsamadır; maddi zenginlikler de, ruhsal zenginliklerde. Çantada ... keklik sandığını kaybetmiş olan kişi, sonunda hiçbir şeyin ona ait olmadığını öğrenir.
Ve hiçbir şey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir; bugün ömrümün ilk(ya da son) günüymüş gibi yaşamam daha doğru."
Paulo Coelho
Tamam mesafeler aşka engel değildir ama,
Ben burada ağlasam onun yanakları ıslanır mı orada" ?
Fiddler on the Roof