Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Şike Suçlaması

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın eski bir dostu olduğunu söyleyen Cihan Oskay, Star'da yayınlanan Telegol Özel'e birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
2000-01 sezonunun sondan bir önceki haftasında Fenerbahçe, Bursaspor'u; Galatasaray da Gaziantepspor'u 2-0 yendi ve şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı.

Aziz Yıldırım, Bursa maçının akşamında iyi ilişkiler içinde olduğu Oskay'ı arayıp kulübe çağırdı ve Trabzonsporlu oyunculara Oktay aracılığı ile teşvik primi teklif edildi. Buna göre Trabzonspor, son maçta G.Saray'a bir farklı dahi yenilse bazı oyuncular (Trabzonlu olmayan) teşvik primi alacaktı.

Taraflar arasında yapılan görüşmelerde Oktay, 500 bin dolar talep etti. Fakat Aziz Yıldırım'ın 250 bin dolarlık karşı önerisini kabul etmek zorunda kaldı.

SAMSUNSPOR'A ŞİKE TEKLİFİ

Hatta o zaman Trabzon'da olan Sergen de sırf sahaya çıkmak için 50 bin dolar istedi. '10-0 da yenilsek parayı alırım' dedi.

Oskay, maçı Oktay'ın kayın biraderi Murat ile birlikte izledi. İstenen sonuç alınsaydı, 150 bin dolarını direkt Aziz Yıldırım'dan, 100 bin dolarını da kulüpten aldığı 250 bin doların bulunduğu çantayı Murat'a verecekti.

Bir sonraki aşamada Samsunspor'un 'bağlanması' vardı. Aziz Yıldırım bunun için de Cihan Oskay'a başvurdu. Ama Oskay, tanıdığı olmadığını söyledi.

Daha sonra Oskay, F.Bahçe kongre üyesi alan Orduspor eski başkanı Mustafa Çebi'nin aracılık edebileceğini Yıldırım'a iletti.

Samsun Teknik Direktörü Yücel Uyar'ın Orduspor'dan öğrencisi olduğunu söyleyen Çebi, Samsun'a gidip araştırma yapacağını söyledi. Daha sonra da Yücel Uyar'ın petrolcülük yapan babasının ofisine gitti.

Öncelikle Uyar'ın babasının 840 milyon liralık borcu, Çebi tarafından ödendi.

KADRO İSTANBUL'DAN YAPILDI

Oskay, yanında başkan Yıldırım'la; Çebi de yanında Yücel Uyar olduğu halde telefon bağlantısı kuruldu.

Uyar, 'Normalde Fener bizi yener. Ben gerekirse takımı motive etmem' dedi. Başkan Yıldırım, Samsunspor'un Sinop'ta yapacağı kampın iptal edilmesini istedi ve bu yerine getirildi.

Yıldırım, Ertuğrul'un oynatılmamasını istedi. Uyar ise 5 maçtır oynamadığını söylediği Ertuğrul'un oynamasının, Souza'nın oynamasından daha hayırlı olduğunu söyledi. Özetle Samsunspor'un kadrosu İstanbul'dan Aziz Yıldırım'ın talimatıyla yapıldı.

Samsun'a 150 bin dolar gitti. Sonradan istenen 150 bin dolar ise istediğini elde eden Yıldırım tarafından verilmedi. 2000-01 sezonunun son haftasında F.Bahçe, Samsun'u deplasmanda 3-1 yenerek 3 puan farkla şampiyon olmuştu.

Fenerbahçe şike iddialarını yalanladı
Star televizyonunun Telegol programında yayınlanan Fenerbahçe Kulübü'nün 2000-2001 yılında şike yaptığı iddialarına yanıt Fenerbahçe Kulübü adına programa katılan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'ndan geldi.
Mosturoğlu Telegol'e telefonla bağlanarak şu açıklamayı yaptı: "Bir yanda hiçbir yetkilisinin görüşüne başvurulmayan F.Bahçe Kulübü; diğer yanda tehdit suçundan hakkında yakalama emri bulunan, vergi borçları nedeniyle yurt dışı yasağı konulan, kendi gazetesi ve ailesi tarafından gazete ilanı ile aranan, ticari ortaklarını dolandırarak ticari durumunu saklayan bir meczubun iddiaları.

Her programın konseptini belirleme özgürlüğü vardır. Benzer taleplerle yaklaşık iki ay önce ATV'de Ahmet çakar'a giden, 10 bin euro artı eşi ve çocuğunun Hollanda uçuş biletlerinin sağlanması karşılığında açıklamalar yapacağını söyleyen bu şahsa itibar edilmesini şaşkınlıkla karşılıyorum. Meczup şahısın iğrenç iddialarına cevap verme gibi bir düşüncem yok. Sadece bu meczubun, arkasındaki karanlık güçlerin, bunu yapan maalesef sizin F.Bahçe'ye attığınız çamurdan dolayı mutlaka hesap vereceğinizi belirtmek istiyorum.

Aziz Yıldırım, F.Bahçe'nin başkanıdır. Başkan F.Bahçe Kulübü'nün ayrılmaz bir parçasıdır. Ona yönelik her türlü eylem ve söylem F.Bahçe camiasına yapılmıştır. Taraftarlarımızın, camiamıza yönelik 'böl ve yönet' politikaları karşında dikkatli olmalarını talep ediyorum. Bu olayın da yayınlandığı programın içeriğini çok yakın geçmişte de benzer şekilde dile getirilen ve daha sonra bir süre sonra yine o kişi tarafından yalanlanan olayla taraftarımızın bağlantısını kurmasını rica ederim."

Şike iddiaları Yıldırım'ı çıldırttı
Aziz Yıldırım kendisi hakkında şike iddiaları üzerine yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bu kişi kendisine sağlanan maddi destek ile yaklaşık 5 ay önce planlamış bir senaryoyu adım adım işlemiş ve sonunda oluşturduğu komplo planını ortaya dökmüştür. Hedef bellidir. Hedef başkan üzerinden Fenerbahçe’yi yıpratmak, önünü kesmek, aşağı çekmektir. Bu amacın, kime ne fayda sağladığı kamuoyunun takdiridir. Kendisi ile mahkemede hesaplaşacağız. Bu komplo, organize bir suçtur ve bu suçun tüm failleri yakalanmalı ve kanun önünde cezalandırılmalıdır.
FEDERASYONUN KOMPLOSU

Aynı televizyon kanalında hatırlanacağı üzere bugün hala "Futbol Federasyonu yöneticisi olan Tahir Kıran, "Haluk Ulusoy, F.Bahçe’yi 100. yılında şampiyon yapmayacak" haberleri üzerine karşı kampanya olarak, kamuoyuna 2005-2006 yılında G.Saray’ın rakiplerine, F.Bahçe’nin teşvik primi verdiğini iddia etmiş, daha sonra da kulübümüz ve camiamızın büyük tepkisi üzerine söylediklerini yalanlamıştı.

çalışma yapmazlar

Bu yayının yapıldığı zamanlama da çok düşündürücüdür. çünkü yeni iftiraların atıldığı zamana dikkat edin. Pazar günü Trabzonspor ile oynamışız. Berabere de bitebilirdi, kaybedebilirdik de... (Bu sonuçlar onların daha çok işine gelecekti) Pazartesi yayın yapılıyor, perşembe günü Celta Vigo, pazar günü de G.Saray maçı var. Üstelik federasyon ile ilgili seçim çalışmalarının çok kızıştığı bir haftadayız.

DEVLETE SESLENİYORUM

Federasyonun bu konuda herhangi bir adım atacağını düşünmüyorum. Buradan devlete sesleniyorum. Bu iddiayı ortaya atan adam derhal devletimizin yetkilileri tarafından bulunup, emniyete alınmalı ve bu komplonun bütün detayları aydınlatılmalıdır.

Organize suç var

Bu komplonun içinde yer alanlar futbol içindeki görev ve yetkileri ne olursa olsun derhal tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatılmalıdır. Ortada organize bir suç vardır...

F.Bahçe düşmanları bugün yeni bir strateji uygulamaktadır. Unutulmamalıdır ki, başkan Fenerbahçe’nin başkanıdır. Fenerbahçe camiası bu böl ve yönet taktiğine karşı dikkatli olmalıdır... 100. yıl, düşmanların başarıya ulaşması için son derece dikkatle seçilmiş bir dönemdir. Büyük hedeflere koşan kulüp, başkanına yönelik karalama kampanyası ile durdurulmak istenmektedir.

Mutlaka cezalandırılmalı

Maalesef bu komplonun içinde kendi şahsi çıkarları için yer alan Fenerbahçeliler de önemli roller oynamaktadır. Önce F.Bahçe tarihine, şimdi ise F.Bahçe’nin tarihi başarılarına ve son olarak da F.Bahçe Başkanı’na yönelik bu kampanyanın ardında Fenerbahçe’nin başarı ve istikrarlı yapısından rahatsız olan muhalifleri vardır.

Taraflı bir yayın yapılmıştır

Bu yayını yapanlar, taraflı bir yayın yapmıştır. Bir gazeteci etiği ve sorumluluğuyla davranılmamıştır. Tüm yalanlar ve iftiralar tek taraflı yayınlanmış, şahsım ve kulübüme bu konuda hiçbir şey sorulmamıştır. Bu konuya herkesin dikkatini çekiyorum. Bütün Fenerbahçelileri açacağımız davaya müdahil olmaları yolunda çağrı yapacağım. Yüzbinlerce F.Bahçeli dava açmalıdır.

Ali’ye para verilecek o da bize gol mü atacak?

"Ben parayla bu işleri çözebilecek güçte bir insan olsam, geçen yıl Denizli’de kaybettiğimiz şampiyonluğu çözerdim. Ayrıca Ali Akdeniz’e para verilecek ve Ali Akdeniz de bize gol atacak."

Şike iddialarında suçlananların cevapları

Star TV'deki programda Fenerbahçeli eski yönetici Cihan Oskay'ın iddialarında suçlamalarda bulunduğu kişkiler cevap verdi.

Oskay’ı tanımam

Yücel Uyar, "Ben o maçta bu iddiaların tam tersine, çıkarılacak en sağlıklı kadroyu sahaya sürdüm. Bana şike falan teklif edilmedi" dedi.

SAMSUNSPOR’un eski teknik direktörü Yücel Uyar (Parayı aldığı iddia edilen Samsunspor’un o dönemdeki teknik direktörü), Cihan Oksay’ı hiç tanımadığını belirtirken, şike iddasına isyan etti. Uyar, "Cihan Oskay’ın kim olduğunu bilmem. Söyledikleri birbirini tutmuyor. Ben o maçta bu iddiaların tam tersine çıkarılacak en sağlıklı kadroyu sahaya sürdüm. Bana şike falan teklif edilmedi. Edilse kovardım.

Biz namuslu insanlarız. Bunun hesabını da sorarız. Ben para alsaydım, İlhan Mansız, Tümer ve Ali Akdeniz’i o maçta oynatmazdım. 15 yıl futbolculuk, 10 yıl da antrenörlük hayatım var. Boğazımdan hiç haram lokma geçmedi.

Bana U 17’de görev yapmamı teklif ettiler. Tam başlayacaktım. Ama sanırım bu konuda onların istediği gibi konuşmadığım ve davranmadığım için olmadı o iş" diye konuştu.

Oktay DERELİOĞLU: Bana borcu var

"Cihan Oskay beni aradı. Tam tarihini hatırlamıyorum. Bu benimle yaptığı telefon görüşmesi. O görüşmenin tamamı değildir. Ama ben oyuna gelmedim. Bu bir şerefsizliktir. Arkadaş gibi beni arayıp, Yıldırım hakkında kötü konuşmam için tahrik etti. Bu adam benden para isteyen ve zaman zaman para verdiğim bir adamdır. Hala bana borcu vardır."

Ali AKDENİZ: Mümkün değil

"Böyle bir şey olması mümkün değil. Samsun formasıyla oynuyordum. Vurdum gol oldu. çok da sevindim attığım gole. Bunu söyleyenlere, bana sormadan adımı bu iftiraya karıştıranlara ve benim iznimi almadan bu yalanları yayınlayanlara dava açacağım.

Mustafa çEBİ: Karalama kampanyası

Bu olayların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Adı geçen şahıs ne sebeple olduğunu bilmemekle birlikte, benim şahsi kırgınlıklarımı kullanmak ve suistimal etmek suretiyle beni sayın Başkan ve F.Bahçe Kulübü’nü karalama kampanyası içine alarak hakaret etmektedir. Anlatılanlar arasında doğru olan tek husus, benim Samsun’dan dönüş uçağına zorlukla binebilmiş olmamdır. Kanaatim, yapılmak istenen F.Bahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım’ın önüne set çekilme çabasıdır. Bu şahıslar ve iddialar hakkında yasal yollara başvuracağım."

Tamer çEBİ:Kimseden para almadık

BENİM bu adamla hiçbir yakınlığım yoktur. Bana telefon açarak (telefonumu kardeşimden almış) sürekli Aziz Yıldırım ile ilgili bir takım olaylar anlattı. Benim anlattıklarını teyit etmemi ister gibiydi. Ben buna uyandım. Ne ben, ne de babam Oskay’dan para almadık. Bu nasıl bir iftiradır anlayamadım. Böyle mesnetsiz, saçma sapan ve komplo içeren iddia ve beyanların tarafımdan cezasız kalmayacağını, yasal yollara başvuracağımı belirtirim.

Sinan ENGİN: "Hadi ya manyak mı bunlar. Kafayı yemiş bunlar."

TAMER TUNA: "Para pul falan gelmedi. Şaka mı yapıyorsunuz"

Geri